500.000 Έλληνες ανέργους θα εκπαιδεύσει η Microsoft ώς το 2017

28 Νοεμβρίου 201314:22

Μετά την Coca-Cola και τη Νokia, ηχηρό μήνυμα στήριξης στην ελληνική οικονομία εξέπεμψε χθες και η Microsoft, εξαγγέλλοντας μια σειρά επενδυτικών κινήσεων που επιβεβαιώνουν ότι προεξοφλεί την πολιτική σταθερότητα και την πορεία ανάκαμψης της χώρας μας.

Σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης του πολυεθνικού κολοσσού, Ντον Γκράνθαμ, δεσμεύτηκε ότι η Microsoft θα συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία, δίνοντας μάλιστα έμφαση στην κατάρτιση ανέργων στις νέες τεχνολογίες. Ειδικότερα, γνωστοποίησε ότι μέσα από το πρόγραμμα e-skills που προωθεί η Microsoft στη χώρα μας, θα παρέχονται 400 και πλέον μαθήματα Πληροφορικής και Επιχειρηματικότητας, ενώ προβλέπεται να εκπαιδευθούν περίπου 500.000 άνεργοι κατά την επόμενη τριετία.

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι μέσα από τη λειτουργία του contact center της εταιρείας στην Αθήνα, το οποίο παρέχει πολλαπλή υποστήριξη σε πελάτες της Microsoft όχι μόνον στην ελληνική, αλλά και στην ευρωπαϊκή αγορά, έχουν ήδη δημιουργηθεί 350 θέσεις εργασίας και προσεχώς θα αυξηθούν στις 550.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr