50.000 θέσεις εργασίας καταργεί ανά τον κόσμο η βρετανική τράπεζα HSBC

9 Ιουνίου 201511:00

Οι περικοπές θέσεων εργασίας, που αφορούν το ένα πέμπτο του προσωπικού της HSBC, περιλαμβάνουν 25.000 άτομα στη Βραζιλία και την Τουρκία και 20.000 έως 25.000 θέσεις εργασίας που θα καταργηθούν παγκοσμίως.

Η βρετανική τράπεζα HSBC ανακοίνωσε μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα μείωσης δαπανών και αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της, που περιλαμβάνει την κατάργηση 50.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως και την διακοπή των δραστηριοτήτων της στη Βραζιλία και την Τουρκία προς όφελος της Ασίας.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης “αποσκοπεί σε περικοπή δαπανών κατά 4,5 έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από το 2017”, με την εφαρμογή προγράμματος αναδιοργάνωσης που θα κοστίσει στην τράπεζα 4 έως 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την περίοδο αυτή.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας, που αφορούν το ένα πέμπτο του προσωπικού της HSBC, περιλαμβάνουν 25.000 άτομα στη Βραζιλία και την Τουρκία και 20.000 έως 25.000 θέσεις εργασίας που θα καταργηθούν παγκοσμίως με τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας και το κλείσιμο υποκαταστημάτων.

Ο βρετανικός τραπεζικός κολοσσός που απασχολεί 266.000 άτομα παγκοσμίως, “επιδιώκει να πωλήσει τις δραστηριότητές της στην Τουρκία και τη Βραζιλία”, διατηρώντας στην τελευταία “μία παρουσία” για τους θεσμικούς της πελάτες.

Παράλληλα, η HSBC “θα επιταχύνει τις επενδύσεις της στην Ασία”, κυρίως στην νότια Κίνα και στην Νοτιο-Ανατολική Ασία ποντάροντας στις μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης και προσαρμοζόμενη στις διαρθρωτικές εξελίξεις στην τραπεζική αγορά, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου προς το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Ο γενικός διευθυντής της HSBC Στιούαρτ Γκιούλιβερ θα παρουσιάσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης σήμερα στο Λονδίνο στους επενδυτές.

Πηγή: makthes.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr