BOUTARIS

Σοκ από τις απολύσεις 5 διευθυντών στην TV 100

5 Φεβρουαρίου 201108:48

BOUTARISΣοκ έχει προκαλέσει στο δημοσιογραφικό κόσμο η απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να απολύσει 5 διευθυντικά στελέχη της TV 100 και του FM 100 στη Θεσσαλονίκη ενώ άμεσα παρενέβη και η ΕΣΗΕΜΙ που ζητά ανάκληση των απολύσεων.

 

Πιο αναλυτικά:

“Δεν μπορεί να συνεχίσει η ιστορία έτσι. Αυτό τελείωσε”. Με τη φράση αυτή έκλεισε τη συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στην οποία ανακοίνωσε τις απολύσεις πέντε διευθυντών της δημοτικής τηλεόρασης και του δημοτικού ραδιοφώνου, αφήνοντας αιχμές για κακοδιαχείριση. Όπως δήλωσε ο κ. Μπουτάρης, οι απολύσεις του τεχνικού διευθυντή της TV100, Στέλιου Λουκόγλου, του διευθυντή τηλεόρασης Αντώνη Οραήλογλου, του προσωπάρχη, Θεόδωρου Κρυωνά, του γενικού προϊσταμένου, Σάκη Γιαννίκη και του προϊσταμένου ενημέρωσης του δημοτικού ραδιοφώνου, Γιώργου Αδάμ, αποτελούν την απαρχή της διαδικασίας εξυγίανσης των δημοτικών μέσων.

Από ομάδα tvxs Θεσσαλονίκης

«Η σταδιακή απαξίωση των δημοτικών ΜΜΕ ξεκίνησε σχεδόν από την ίδρυσή τους. Η περιουσία των δημοτών κατασπαταλήθηκε και δημιουργήθηκε μία κατάσταση νοσηρή που χρόνο με το χρόνο τροφοδοτούνταν από κάθε είδους πελατειακές σχέσεις. Έτσι σήμερα στο Δ.Σ. της ΔΕΠΘΕ λάβαμε την ακόλουθη απόφαση:
«Η σημερινή κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί. Είναι δυσβάσταχτη για τα οικονομικά του Δήμου και προσβάλει κάθε δημότη που πληρώνει δημοτικά τέλη και συνεισφέρει έτσι στη διαιώνιση μιας λειτουργίας από κάθε άποψη προβληματικής.
Από σήμερα μπαίνουμε σε διαδικασία εξυγίανσης. Πόσο θα κρατήσει η φάση αυτή και μέχρι που θα μπει το νυστέρι, θα το δούμε στην πορεία.

Σήμερα αποφασίσαμε κατά πλειοψηφία την απόλυση πέντε διευθυντικών στελεχών της ΔΕΠΘΕ, κατά τους όρους του νόμου και με βάση τις πραγματικές συνθήκες κάθε περίπτωσης ξεχωριστά», ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ανακοίνωση εργαζομένων στη ΔΕΠΘΕ.

Σε επιστολή που φέρει την υπογραφή των εργασιακών εκπροσώπων των δημοτικών μέσων, αναφέρεται:

«Οι εργαζόμενοι καταδικάζουν την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ να απολύσει τους πέντε διευθυντές της δημοτικής επιχείρησης. Η απόφαση που ελήφθη κατά την διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΠΘΕ, αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, την στιγμή που δεν έχει καν ξεκινήσει η εκπόνηση της οικονομικοτεχνικής μελέτης, σύμφωνα με την οποία θα λειτουργήσει η ΔΕΠΘΕ από εδώ και στο εξής. Επιπλέον, καταγγέλλουμε την απόφαση για την απόλυση των πέντε διευθυντικών στελεχών, καθώς οι επικλήσεις περί κακοδιαχείρισης είναι τουλάχιστον έωλες, την στιγμή που οι κατηγορίες δεν συνοδεύονται από αντίστοιχες αποδείξεις.
Ζητούμε από την διοίκηση της ΔΕΠΘΕ να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης για απόλυση πέντε διευθυντικών στελεχών της Εταιρείας».

Για πογκρόμ μιλά ο Κ. Γκουλέκας…

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Η νέα διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη με το “καλημέρα” στο δήμο ξεκίνησε ένα pogrom διώξεων και απολύσεων δείχνοντας απροκάλυπτα το πραγματικό πρόσωπο αντί του προεκλογικού προσωπείου που κάλυπτε τις ουσιαστικές της προθέσεις.

Καταγγέλλουμε την απόφαση αυτή στο λαό της Θεσσαλονίκης και ζητάμε την παρέμβαση της ΕΣΗΕΜΘ προκειμένου να ματαιωθούν τα σχέδια που οδηγούν σε φίμωση και λουκέτο τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα του δήμου. Ζητάμε επίσης να ανακληθούν οι απολύσεις.

…«για χατίρι των μεγάλων καναλιών», κάνει λόγο ο Β. Παπαγεωργόπουλος

«Είναι φανερό ότι η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης θέλει να κλείσει τα Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα για να κάνει το χατίρι των μεγάλων καναλιών που δεν θέλουν να μοιράζονται με κανέναν την διαφημιστική πίτα και βεβαίως δεν θέλουν να ακούγεται καμία άλλη άποψη παρά μόνον η δική τους αλήθεια!
Έτσι σε πρώτη φάση η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης προετοιμάζει το έδαφος και ομιλεί για δήθεν «υπέρογκα έξοδα» και συγχρόνως με τρόπο εκδικητικό απολύει 5 άξια στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης, όταν η ανεργία καλπάζει και όταν τα Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Θεσασλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΠΘΕ, ξεκινούν οι διαδικασίες ανάθεσης, σε εξωτερικό σύμβουλο, της εκπόνησης εμπεριστατωμένης μελέτης που θα εξετάσει τους όρους βιωσιμότητας των δημοτικών ΜΜΕ. Με ομόφωνη απόφαση, προσωρινός Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος, Φίλιος Στάγκος

Πηγή: TVXS

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr