5 εκ. ευρώ μοιράζει στους Δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο ΥΠΕΣ Τ. Θεοδωρικάκος

15 Μαΐου 202006:59

Η έκτακτη καταβολή των 5 εκ. ευρώ είναι η πρώτη δόση έκτακτης οικονομικής στήριξης λόγο κορονοϊού και θα γίνει οριζόντια για όλους τους δήμους με βάση το μηχανισμό που κατανέμονται και οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάσος Θεοδωρικάκος στη διάρκεια σύσκεψης με τους δημάρχους Έβρου και Ροδόπης στην Αλεξανδρούπολη. Αν στην πορεία διαπιστωθεί ότι κάποιος δήμος έχει μεγαλύτερες ανάγκες από άλλους θα υπάρχουν εξισορροπήσεις του ποσού, σύμφωνα με τις διευκρινήσεις του Υπουργού, ενώ τόνισε ότι η στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης με όλους τους τρόπους αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης με στόχο να γίνει πράξη και η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση στη χώρα με ενίσχυση των δήμων και των περιφερειών με περαιτέρω αρμοδιότητες, προσωπικό και οικονομικούς πόρους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι η περιφέρειά μας αποτελεί προτεραιότητα στη χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομής αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Έχουμε ήδη διασφαλίσει τους πόρους για έργα τα οποία συζητούνταν από την προηγούμενη κυβέρνηση και τα οποία δεν είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση” είπε σημειώνοντας πως παρά την κρίση του κορονοϊού, υποράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας και διασφάλιση 2,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και απο την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Πρωτοπόροι οι δήμοι Έβρου και Ροδόπης στην διεκδίκηση πόρων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών

Ειδικότερα η κυβέρνηση και το ΥΠΕΣ, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, σε συνεργασία με τους δήμους από τους δύο νομούς (Έβρου και Ροδόπης) που είχαν υποβάλλει σχετικά αιτήματα, εντάσσει για άμεση υλοποίηση στο εν λόγω πρόγραμμα, για τον μεν νομό Έβρου και κυρίως για το Δήμο Αλεξανδρούπολης, αλλά και για τους Δήμους Ορεστιάδας και Σουφλίου, εφτά έργα προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ, για τη δε Ροδόπη, έργα προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ, κυρίως για την Κομοτηνή αλλά και για την αγροτική οδοποιία του Δήμου Ιάσμου. “Πρόκειται για πολύ σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες αφορούν και στις δύο περιπτώσεις υποδομές ύδρευσης, περιβαλλοντικές υποδομές αναβάθμισης των βιολογικών καθαρισμών, δηλαδή έργα και παρεμβάσεις τα οποία στοχεύουν στη βελτίωση ποιότητας ζωής των πολιτών, στην ασφάλειά τους και στη δημόσια υγεία. Σημαντικές παρεμβάσεις που δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα δευτερόλεπτο και να υλοποιηθούν κανονικά πάντα σε συνεργασία με τις Τ.Α.”, δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, συμπληρώνοντας πως τα αιτήματα της Σαμοθράκης, που δεν συμπεριλαμβάνονται στα εν λόγω έργα, θα εξεταστούν θετικά και αποτελεσματικά “γιατί είμαστε δεσμευμένοι να το κάνουμε”.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr