Σε εξελιξη η ΕΔΕ για το θάνατο του 5χρονου. Παρέμβαση των γιατρών της Ξάνθης.

24 Μαΐου 201016:57

ASTHENOFOROΤις πληροφορίες που μετέδωσε το XanthiPress.gr γύρω από την αντιμετώπιση που είχε το περιστατικό με τον 5χρονο Νίκο από τα Κιμμέρια, επιβεβαίωσε η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ της Ξάνθης, η οποία παράλληλα προχωρεί ένα βήμα πιο πέρα καταγγέλοντας Μ.Μ.Ε και ζητώντας κάλυψη από το Διοικητή του Νοσοκομείου.

 Ειδικότερα στην ανακοίνωσή τους οι Γιατροί του Νοσοκομείου Ξάνθης κάνουν λόγο για συκοφάντηση των γιατρών εξαιτίας του περιστατικού και σε σχέση με τις καταγγελίες μερίδας του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου ότι αμέλησαν να φροντίσουν το άτυχο αγοράκι, είτε ότι απουσίαζαν, είτε ότι στο νοσοκομείο Ξάνθης δεν λειτουργεί παιδιατρική κλινική αναφέρουν αναλυτικά για τον τρόπο αντιμετώπισης:

«Το παιδί ήρθε στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Ξάνθης με μηδενικά ζωτικά σημεία και αιμορραγία κι από τα δύο αυτιά. Οι γιατροί του νοσοκομείου έκαναν υπεράνθρωπη προσπάθεια να το επαναφέρουν στη ζωή, εφαρμόζοντας μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή για πάνω από μισή ώρα. Σχεδόν όλοι οι εφημερεύοντες άφησαν κάθε άλλο περιστατικό για να ασχοληθούν με το αγοράκι. Οι εφημερεύοντες ειδικοί και ειδικευόμενοι χειρουργοί, οι εφημερεύοντες παιδίατροι, σύσσωμη η αναισθησιολογική ομάδα, ο εφημερεύων καρδιολόγος, ο εφημερεύων ειδικός και ειδικευόμενος ακτινολόγος, αλλά ακόμη και γιατροί οι οποίοι δεν είχαν υπηρεσία, αλλά τυχαία βρέθηκαν στο νοσοκομείο, έσπευσαν να βοηθήσουν».

 Όπως αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ξάνθης, «το παιδί διασωληνώθηκε, τοποθετήθηκε σε μηχάνημα τεχνητής αναπνοής, υπεβλήθη σε καρδιακές μαλάξεις και τελικά επανήλθε η καρδιακή του λειτουργία. Στη συνέχεια, έγινε ολόσωμη αξονική τομογραφία, όπου διαπιστώθηκε διάχυτη αιμορραγία στον εγκέφαλο, κάταγμα βάσεως κρανίου, είσοδος αέρα στον εγκέφαλο και πολλαπλές θλάσεις στον ένα πνεύμονα με μεγάλη ενδοπνευμονική αιμορραγία. Συνεπώς, τοποθετήθηκε, με επείγουσα χειρουργική επέμβαση, καθετήρας παροχέτευσης του αίματος από το θώρακα.»

Μάλιστα, οι γιατροί καλούν τον διοικητή του νοσοκομείου Ξάνθης «να κινηθεί με μηνύσεις κατά των συκοφαντών και ζητούν περαιτέρω ενίσχυση του νοσοκομείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.»

 Ταυτόχρονα ευθύνες σε γιατρούς δεν αποκλείει η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην υπόθεση με τον τραγικό θάνατο αγοριού από την Ξάνθη. Όπως δήλωσε η ίδια, πολύ σύντομα θα βγει το πόρισμα της ΕΔΕ, ενώ η ηγεσία του υπουργείου θα είναι ανένδοτη στην απόδοση ευθυνών .  Η ΕΔΕ διερευνά τυχόν ευθύνες που μπορεί να έχουν κάποιοι γιατροί και οι οποίες σχετίζονται με το ενδεχόμενο καθυστέρησης διακομιδής του αγοριού στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Το κυρίαρχο ζήτημα βέβαια είναι η παραμονή του παιδιού επί 2,5 ώρες στο ασθενοφόρο, στο προαύλιο του Νοσοκομείου Καβάλας πριν εισαχθεί εκεί, γεγονός που μοιάζει ανεξήγητο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr