stylianidis_psifodeltia

Μειωμένη συμμετοχή στην Ξάνθη. Στο 5ο δημοτικό ψηφισαν Στυλιανίδης-Πούλιος

14 Νοεμβρίου 201014:39

stylianidis_psifodeltiaΕλαφρώς μειωμένη παρουσιάζεται η συμμετοχή των ψηφοφόρων της Ξάνθης στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών. Αυτό προκύπτει από την κίνηση που είχαν καταγράψει οι εφορευτικές επιτροπές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Η διαδικασία ήταν αισθητά πιο γρήγορη με τα δύο ψηφοδέλτια σε κάθε κάλπη (στους δύο παραλιακούς Δήμους διεξάγονται επαναληπτικές εκλογές μόνο για την Περιφέρεια). Η καταμέτρηση θα είναι επίσης αρκετά γρήγορη, τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται πριν τις 9 ενώ η κατάσταση τουλάχιστον για το Δήμο Ξάνθης θα ξεκαθαρίσει αρκετά πριν τα μεσάνυχτα. Για την περιφέρεια, τα αποτελέσματα ενδεχομένως να κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στους Δήμους Ξάνθης και Μύκης η καταμέτρηση θα ξεκινήσει για τα μονά τμήματα από τις Περιφερειακές και για τα ζυγά τμήματα από τις Δημοτικές Εκλογές.

Το πρωί ψήφισε ο Μιχάλης Στυλιανίδης
Ο Μιχάλης Στυλιανίδης ψήφισε το πρωί λίγο μετά τις 11 στο εκλογικό του τμήμα που βρίσκεται στο 5ο Δημοτικό Σχολείο . Εξερχόμενος, εκτίμησε ότι η αποχή δεν θα ξεπεράσει τα ποσοστά που είχε την προηγούμενη Κυριακή και ότι ο καλός καιρός θα ευνοήσει τη συμμετοχή στις εκλογές. Σε ότι αφορά στο αποτέλεσμα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το βράδυ θα έχει ανανεωθεί η εμπιστοσύνη των δημοτών προς το πρόσωπό του και το συνδυασμό του.

Ερωτηθείς, για τα κριτήρια των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία εκτίμησε ότι στην περιοχή αυτά είναι κυρίως αυτοδιοικητικά και δεν συνδέονται με τους μεγάλους Δήμους της χώρας όπου υπεισέρχονται τέτοιοι παράγοντες. Κατέληξε λέγοντας ότι ο ίδιος, όπως έχει κατ΄επανάληψη δηλώσει, ανήκει στο κόμμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Χρήστος Πούλιος ψήφισε πολύ αργότερα στο ίδιο σχολικό συγκρότημα χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

Κόντρα για το φυλλάδιο των Πολιτών από χθες

Η εκλογική διαδικασία διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην περιοχής. Μικροεντάσεις υπήρξαν μεταξύ των επιτελείων των δύο υποψηφίων Δημάρχων στην πόλη της Ξάνθης. Οι συνεργάτες του Μιχάλη Στυλιανίδη εμφανίζονται ενοχλημένοι από το φυλλάδιο – σε κόλλα Α4- που διανεμήθηκε από τους Πολίτες για την Αλλαγή σε κατοικίες και επιτίθεται στο συνδυασμό της δημοτικής αρχής κάνοντας αναφορά στους επιτυχόντες υποψήφιους στους οποίους συγκαταλέγονται όλοι οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου και ασκεί ιδιαίτερα έντονη κριτική για το επίπεδο της ανανέωσης που είχε προαναγγελθεί στην συγκεκριμένη παράταξη.

Οι άνθρωποι του Μ. Στυλιανίδη θεωρούν το περιεχόμενο είναι ιδιαίτερα σκληρό και υποστηρίζουν ότι διανεμήθηκε το Σάββατο και αφού είχε λήξει η προεκλογική περίοδος. Από την πλευρά του Χρήστου Πούλιου πάντως αρνούνται ότι κάτι τέτοιο έγινε Σάββατο, υποστηρίζουν αντίθετα ότι τόσο χθες όσο και το προηγούμενο Σάββατο υπήρξε διανομή υλικού από υποψήφιους του Μ. Στυλιανίδη ενώ, ως προς το περιεχόμενο, θεωρούν ότι κινείται στο πλαίσιο της πολιτικής κριτικής.

Φήμες για συνάντηση Ξυνίδη-Μετέ

Την πολιτική σκηνή απασχολεί, μεταξύ άλλων, και πιθανή συνάντηση του Αν. Υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδη με τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ, όπως υποστηρίζει διαδικτυακό μέσο της Αθήνας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δύο βουλευτές της Ξάνθης για το ΠΑΣΟΚ συνάντησαν τον Α.Μετέ σε ξενοδοχείο της πόλης παρουσία του Χρήστου Πούλιου, γεγονός που το συνδέουν άμεσα με την εκλογική διαδικασία. Μέχρι στιγμής πάντως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται αλλά και δεν διαψεύδεται.

 

psifodeltia_b_gyros

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr