4ο Rodopi – Nestos Open Bike Festival στη Σταυρούπολη στις 23-24 Μαΐου

15 Μαΐου 201513:30

Ο αθλητικός μορφωτικός σύλλογος Σταυρούπολης Ξάνθης «Η ΔΟΞΑ» με την εμπειρία των τριών προηγούμενων διοργανώσεων, σας προσκαλεί στο 4ο Φεστιβάλ Ποδηλατικών Διαδρομών «ΡΟΔΟΠΗ-ΝΕΣΤΟΣ» (4rd Rodopi – Nestos Open Bike Festival).

Στις 23 και 24 Μαΐου 2015 2014 η ορεινή Σταυρούπολη Ξάνθης φιλοξενεί ένα πολυθεματικό ανοιξιάτικο διήμερο αφιερωμένο στο ποδήλατο με κύριες εκδηλώσεις δύο ποδηλατικούς αγώνες συνδυασμένες με παράλληλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

 

Ανάμεσα στα στενά του ποταμού Νέστου, στο παραδοσιακό χωριό της Σταυρούπολης και στην οροσειρά της Ροδόπης, ποδηλάτες, αθλητές συλλόγων, αλλά και ερασιτέχνες μπορούν να συμμετάσχουν σε τρεις διαδρομές πέντε κατηγοριών :        

                     

  1. Παιδική διαδρομή 4 χιλιόμετρα Κυριακή 24/05/2015
  2. Αγώνας σε Άσφαλτος Road διασυλλογικός 62 χιλιόμετρα Κυριακή 24/05/2015
  3. Αγώνας σε χώμα ΜΤΒ διασυλλογικός 41 χιλιόμετρα Σαββάτο 23/05/2015
  4. Αγώνας σε Άσφαλτος Road open 62 χιλιόμετρα Κυριακή 24/05/2015
  5. Αγώνας σε χώμα ΜΤΒ open 41 χιλιόμετρα Σαββάτο 23/05/2015

 

Οι αθλητές μαζί με τους συνοδούς και τις οικογένειές τους καθώς και οι θεατές-επισκέπτες που θα επισκεφτούν την περιοχή θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν από κοντά τις ομορφιές της, τα παραδοσιακά χωριά της Σταυρούπολης, την οροσειρά της Ροδόπης και τον ανεπανάληπτο ποταμό Νέστο.

4oRNOBF_poster_800pxΑνάμεσα στα άλλα αξίζει να απολαύσουν περιπατητικές διαδρομές, ιππασία, rafting, rappel δίπλα στον ποταμό Νέστο, ξενάγηση στο λαογραφικό μουσείο Σταυρούπολης, στο μακεδονικό τάφο των Κομνηνών, στα δασικά μονοπάτια πεζοπορίας και στις «απόκρυμνες» ομορφιές του παρθένου δάσους Χαιντού, στο κάστρο Καλύβας, στην θρησκευτική ομορφιά της «Αετοφωλιάς» του Νέστου, στην ΙΜ Αγ. Γεωργίου Δρυμιάς, να θαυμάσουν τα άγρια άλογα των Λιβερών και αρπακτικά πτηνά του Νέστου, τον Νερόμυλο και τα παραδοσιακά γεφύρια του Καρυόφυτου, ώστε να περάσουν ένα όμορφο και πλούσιο σε δράσεις Σαββατοκύριακο, βιώνοντας από κοντά τον ιδανικό συνδυασμό φύσης και ποδήλατου.

 

                Παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ:

 

  • Εναλλακτικές δραστηριότητες στον ποταμό Νέστο (Ιππασία, rafting, rappel, flying fox, κ.α.)
  • Οργανωμένη ποδηλατική βόλτα για παιδιά και ενήλικες μέσα στον οικισμό.
  • Pasta party για όλους τους συμμετέχοντες, με ζωντανή μουσική εκδήλωση από νεανικά συγκροτήματα της Ξάνθης, δωρεάν διανομή ζυμαρικών στους αθλητές άλλα και διαφόρων άλλων εδεσμάτων από τοπικές επιχειρήσεις στους παρευρισκόμενους στην πλατεία της Σταυρούπολης.

 

Σας περιμένουμε

Σε ένα ποδηλατικό αγώνα ομορφιάς και δράσης.

Σε μια ξενάγηση στην καρδιά της Ροδόπης και του Νέστου.

4oRNOBF_poster_800px

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr