4η Θερινή Συνάντηση Μανιταρόφιλων ΑΜΘ στην Ξάνθη το ερχόμενο Σάββατο

4 Ιουνίου 201320:35

Την 4η Θερινή Συνάντηση Μανιταρόφιλων από την Ανατολική Μακεδονία και Θρακη διοργανώνει ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων  ΑΜΘ την Κυριακή 9-6-13 στις 10 το πρωί. Η διοργάνωση γίνεται  στα ορεινά του Ν. Ξάνθης, και μπορούν να λάβουν μέρος όχι μόνο τα μέλη του συλλόγου, αλλά και όσοι ενδιαφέρονται να δουν από κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον άγρια μανιτάρια, να μάθουν γι’ αυτά και να πάρουν μαζί τους μερικά φαγώσιμα για να τα δοκιμάσουν, κάποιοι ίσως για πρώτη φορά. Τα έμπειρα μέλη του συλλόγου θα τους καθοδηγήσουν με σωστό και υπεύθυνο τρόπο, έτσι ώστε να αρχίσουν να ξεχωρίζουν τα φαγώσιμα από τα επικίνδυνα μανιτάρια, αλλά και να αναπτύξουν υπεύθυνη στάση απέναντι στους μύκητες και το φυσικό τους περιβάλλον.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του συλλόγου «Η  συνάντηση θα γίνει στις 10.00′ π.μ. στο πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται περίπου 4 χλμ. από την Ξάνθη, επί της επαρχιακής οδού Ξάνθης-Δράμας. Είναι το μόνο βενζινάδικο πάνω στο δρόμο μεταξύ Σταυρούπολης και Ξάνθης.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στα τηλ. 6974889879 ,6974886852 και 6937519475.
Οι περιοχές που είναι πιθανό να επισκεφθούμε για αναζήτηση μανιταριών θα αποφασιστούν κατά τη συνάντηση και με γνώμονα τις καιρικές συνθήκες, τις πληροφορίες για τις καλύτερες πιθανές καρποφορίες, καθώς και τη διάθεση της πλειοψηφίας για κοντινές ή πιο απομακρυσμένες διαδρομές.»

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr