4,7 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια σε Ροδόπη και Ξάνθη μέσω LEADER

27 Μαΐου 202017:33

4.716.529 ευρώ από το πρόγραμμα CLLD-LEADER θα διαθέσει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στην Αναπτυξιακή Ροδόπης ΑΕ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ για την πραγματοποίηση έργων δημόσιου χαρακτήρα σε αγροτικές περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης και Ξάνθης.

Τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν έχουν προταθεί από Δήμους, τη Μητρόπολη Ξάνθης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, κοινωνικές δομές, περιβαλλοντικούς φορείς, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους κ.ά. και καλύπτουν μια σειρά από ανάγκες των αγροτικών περιοχών σε σχέση με την τοπική ανάπτυξη.

Πρόκειται για έργα ύδρευσης σε οικισμούς, για αναπλάσεις δημόσιων χώρων, κατασκευή και ενίσχυση υποδομών άθλησης και ψυχαγωγίας, στήριξη δομών φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία, πραγματοποίηση δράσεων τουριστικής ενημέρωσης, ενίσχυση πολιτιστικών συλλόγων, στήριξη δράσεων για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο ενημέρωσαν διεξοδικά ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ροδόπης, ο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρης Λουρίκας και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Στάθης Κεφαλίδης σε συνάντηση που είχαν στην Κομοτηνή.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr