Καθολική καραντίνα στους Δήμους Ξάνθης και Μύκης

31 Μαρτίου 202020:06

Σε πλήρη βρίσκονται από σήμερα στις 8 το βράδυ 5 δήμοι της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι δήμοι Ξάνθης και Μύκης. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς κατά την καθημερινή ενημέρωση, τόνισε ότι επειδή παρατηρείται υψηλό επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα τοπικού χαρακτήρα στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.

Τι θα ισχύει

Για 14 μέρες απαγορεύεται η κυκλοφορία από 8 μμ έως 8 πμ. Αναστέλλεται η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για (4) συνδρομή σε άτομο που χρειάζεται βοήθεια, (5) μετάβαση σε τελετή και (6) προσωπική άσκηση ή έξοδος με κατοικίδιο. Για τη συνδρομή σε άτομα που χρειάζονται βοήθεια θα εξυπηρετεί το Βοήθεια στο Σπίτι. Για κηδείες θα επιτρέπονται μόνο συγγενείς Α βαθμού και η έξοδος για κατοικίδια επιτρέπεται μόνο πέριξ της οικίας για 15 λεπτά. Στα σούπερ μάρκετ επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 20 τμ ωφέλιμου χώρου.

Η Πυροσβεστική αναλαμβάνει να συνδράμει στους δήμους, ενώ την εφαρμογή επιβλέπει η αστυνομία.

Το ΚΥ Εχίνου που μεταφέρεται στη Σμίνθη ενισχύεται με 2 στρατιωτικούς γιατρούς και 2 νοσηλευτές, καθώς και με ένα γιατρό και ένα νοσηλευτή από την 4η ΥΠΕ.

Επίσης, το Νοσοκομείο Ξάνθης ενισχύεται με 3 γιατρούς και 3 νοσηλευτές.

Τέλος επισημαίνεται πως ο κ. Χαρδαλιάς, εξέπεμψε SOS κάνοντας έκκληση σε κάθε πολίτη της χώρας λέγοντας πως ο κίνδυνος διασποράς είναι πολύ μεγάλος.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr