4 φωτιές μυστήριο στην Ξάνθη – Τι φοβούνται στην Πυροσβεστική

16 Αυγούστου 201722:08

Τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL που βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης βοήθησαν ώστε η φωτιά που ξέσπασε στα Άβδηρα το μεσημέρι της Τετάρτης να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις. Οι άντρες της πυροσβεστικής έδωσαν τετράωρη μάχη και στις 17:00 το απόγευμα κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο και να την περιορίσουν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυροσβεστική είναι βέβαιη ότι πρόκειται για εμπρησμό αφού την ίδια στιγμή ξεπήδησαν τρία μέτωπα σε διαφορετικές κατευθνύσεις κάτι που είχε ως σκοπό να προκαλέσει διασπορά δυνάμεων και την μέγιστη καταστροφή. Και αν ψάξει κανείς τα αίτια των εμπρησμών, δεν μιλάμε απλά για κάποιος πυρομανή η οικοπεδοφάγο, αλλά για έναν εγκληματία αφού από τυχόν επέκταση της φωτιάς θα κινδύνευαν άμεσα ζωές από την κατασκήνωση που βρίσκεται στον χώρο

4 φωτιές μυστήριο

Η φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων είναι η συνέχεια από άλλες φωτιές που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα , η μια στον Νέστο στο ύψος της Κεντητής η οποία έκαιγε για σχεδόν τρεις ημέρες και σε μια περιοχή που ήταν δύσκολη η πρόσβαση, στο περιαστικό δάσος και πριν λίγες ημέρες ξανά στα Άβδηρα. Στην πυροσβεστική υπηρεσία μόνο τυχαίες δεν θεωρούν και τις τέσσερις φωτιές οι οποίες σε μεγάλο βαθμό έδειξαν και τον βαθμό ετοιμότητας των υπηρεσιών.

Καθ όλη την διάρκεια της νύχτας και την Πέμπτη στο χώρο που εκδηλώθηκε η φωτιά θα βρίσκονται 12 πυροσβέστες αφού λόγω των πεύκων και των ανέμων μια αναζωπύρωση δεν είναι απίθανη.

Τους άνδρες της πυροσβεστικής θα φροντίσει ο Δήμος Αβδήρων όλο το βράδυ προμηθεύοντας νερό και τρόφιμα

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr