Έκκληση για βοήθεια σε 4χρονο κοριτσάκι που χάνει την όρασή του !

29 Δεκεμβρίου 201217:00

Ο κ. Απόστολος Θεοδώρου είναι ο πατέρας της μικρής Παρασκευής, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σοβαρή ασθένεια. Η 4χρονη Παρασκευή διεγνώσθη με συγγενική αμφιτερόπλευρη καθολική αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς.

Το χρονικό

Το 2009 η μόλις ενός έτους (τότε) Παρασκευή υποβλήθηκε σε επέμβαση στο αριστερό της μάτι, η οποία έγινε στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», χωρίς όμως ικανοποιητικά ανατομικά αποτελέσματα λόγω αναφερόμενης ίνωσης ή/και δυσπλασίας του αμφιβληστροειδούς.

Στο δεξιό οφθαλμό εμφάνισε καθολική αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και για τον λόγο αυτό συνεστήθη περαιτέρω διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση στο εξωτερικό, σε εξειδικευμένο κέντρο αντιμετώπισης παιδιατρικών χειρουργικών παθήσεων του αμφιβληστροειδούς (σ.σ. τέτοιου είδους εξειδικευμένο κέντρο δεν υπάρχει στην Ελλάδα).

Η οικογένεια Θεοδώρου μετέβη λοιπόν τον Απρίλιο του 2009 στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες. Η μικρή Παρασκευή εισήχθη στο Children’s Hospital of Los Angeles – Doheny Retina Institute και ο γιατρός Τόμας Λι ανέλαβε την περίπτωση της. Τελικά, στις 12 Μαΐου 2009 υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και στους δύο οφθαλμούς.

Η υγεία της έβαινε ικανοποιητικώς και έτσι η οικογένεια Θεοδώρου επέστρεψε στην Ελλάδα. Πλέον η Παρασκευή είναι τεσσάρων ετών και πάσχει ξανά από αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, με αποτέλεσμα να πρέπει να μεταφερθεί εκ νέου στην Αμερική για να κάνει επέμβαση.

Η οικογένειά της αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα που απαιτούνται για αυτήν την απαιτητική επέμβαση και ο κ. Απόστολος Θεοδώρου κάνει έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν:

Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα: 6931471216, 6979724915.

Η συγκεκριμένη είδηση είχε δημοσιευτεί σε εφημερίδα τον Δεκέμβριο του 2011:

 

Περισσότερα καθώς και ηχητικό απόσπασμα της δήλωσης του πατέρα με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr