3ο ΓΕΛ :Το «Σπίτι του Badminton» στην Ξάνθη

26 Μαρτίου 201716:45

 Έχοντας την ευχάριστη πολυτέλεια να διαθέτει η Ξάνθη 4 κλειστά γυμναστήρια, δίνονται οι καλύτερες προϋποθέσεις να αναπτυχθούν και «δευτερεύοντα» αθλήματα στην πόλη.

Ένα από αυτά που συνεχίζουν να έχουν καλή πορεία στα αθλητικά δρώμενα της περιφέρειας ΑΜ-Θ, είναι και το Badminton. Ο καθοριστικός παράγοντας ανάπτυξης είναι κύρια οι αθλητικές εγκαταστάσεις του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης τις οποίες και χρησιμοποιούν οι αθλητές του.

Η αρμονική συνεργασία της Σχολικής επιτροπής ΔΔΕ δήμου Ξάνθης και η Δ/νση του σχολείου έφεραν γρήγορα απτά αποτελέσματα. Κύρια είχαν άμεσο αντίκρισμα στις προσπάθειες των μικρών μια μεγάλων συμπολιτών μας.

Σε αυτούς συγκαταλέγονται και τα παιδιά ΑΜΕΑ της Ξάνθης που βρίσκουν στο άθλημα τις ιδανικές συνθήκες ενασχόλησης. Τα προβλήματα κίνησης και όποιες άλλες ειδικές ανάγκες  ξεπερνιούνται εύκολα μέσα από το Badminton που αξίζει να τονιστεί ότι συνιστάται και ενδείκνυται για άτομα ΑΜΕΑ.

Έτσι η κοινωνική προσφορά του δήμου Ξάνθης αλλά και του 3ου ΓΕΛ είναι κάτι παραπάνω από σπουδαία και πολύτιμη στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ΑΜΕΑ Ξάνθης.

Ακόμη καλύτερες είναι και οι διακρίσεις των αθλητών special Olympics που φέρνουν τα παιδιά της Ξάνθης στον τόπο τους, διαφημίζοντας την πόλη αλλά και την υποστήριξη των φορέων της.

Η ασχολία της ομάδας των ΑΜΕΑ με τον αθλητισμό και το Badminton αντικατοπτρίζει το κοινωνικό πρόσωπο της Ξάνθης και αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα που στέλνει η πόλη σε περιφερειακές και Πανελλήνιες διοργανώσεις.

Σε μια εποχή που τα προβλήματα είναι συνεχή και ανυπέρβλητα, θα πρέπει να δοθούν τα εύσημα στον δήμο Ξάνθης και την δ/νση του 3ου ΓΕΛ για την κοινωνική ευαισθησία και την προσφορά.

Το  Badminton στην πόλη είναι ο καθρέφτης της Ξάνθης στον αθλητισμό των ΑΜΕΑ και καλό θα ήταν να συνεχίζουν να στηρίζουν όλοι την προσπάθεια αυτή.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr