Προσαγωγή 36χρονου για αντιφασιστική αφισοκόλληση ! Μήνυση του Θεοδωρίδη που βρέθηκε ο ίδιος στη σύλληψη !

19 Μαρτίου 201400:42

Ένας 36χρονος αντιφασίστας συνελήφθη και προσήχθη το πρωί της Τρίτης την ώρα που πραγματοποιούσε αντιφασιστική αφισοκόλληση !

Η είδηση που φέρνει στην επιφάνεια το XanthiPress.gr εχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στον αντιφασιστικό χώρο και αναστάτωση αφού δεν έχει καταγραφεί προηγούμενο, τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή . Ο 36χρονος άνεργος, μαζί με άλλους συντρόφους του, σύμφωνα με πληροφορίες, κολλούσε αφίσες για το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο  που διοργανώνεται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της 22ας Μαρτίου, παγκόσμιας ημέρας δράσης κατά του φασισμού.

Ο αντιφασίστας συνελήφθη στο χώρο του ΚΤΕΛ Ξάνθης από άνδρες της ΔΙΑΣ ενώ με περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στο σημείο και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης Τάσος Θεοδωρίδης, που ζήτησε τη σύλληψή του και αμέσως μετά υπέβαλλε μήνυση  στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου προσήχθη !

Αντιδράσεις από τον αντιφασιστικό χώρο – Κατηγορούν για επιλεκτική ευαισθησία

20140319_001059Το γεγονός προκάλεσε αναστάτωση στον αριστερό και αντιφασιστικό χώρο και στο πλευρό του 36χρονου βρέθηκαν σύντροφοί του και δικηγόρος προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες της σύλληψης ενώ λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος από την Αστυνομία.

Αναμένονται αντιδράσεις από το Κίνημα Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή αλλά και τα πολιτικά κόμματα καθώς όλοι κατηγορούν το Δήμο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ότι επέδειξε απίστευτα υπερβολική και επιλεκτική ευαισθησία για μια αντιφασιστική αφισοκόλληση (η νομιμότητα ή μη της οποίας είναι ένα ζήτημα προς διερεύνηση) και αδιαφορεί διαχρονικά για κάθε ζήτημα ρύπανσης και καθαριότητας μέσα στην πόλη. Άλλωστε μια ματιά στη γύρω περιοχή, αρκεί για να καταλάβει κανείς, ότι δεν ήταν η μόνη αφισοκόλληση

Όπως ανέφεραν στο XanthiPress.gr υπεβλήθη μήνυση εναντίον ενός ανέργου, ο οποίος θα κληθεί να κάνει μια σειρά από έξοδα λόγω του δικαστηρίου που ακολουθεί, την ώρα που πέθαιναν άλλοι 7 μετανάστες στη Μυτιλήνη. Σίγουρα πάντως, αναμένεται συνέχεια !

20140319_001114

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr