32 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την επέκταση του Φυσικού Αερίου στη Θράκη

14 Ιουλίου 201614:14

Η πρόσκληση της Περιφέρειας ΑΜΘ προς τη ΔΕΠΑ αφορά στην εγκατάσταση δικτύων διανομής, παροχετευτικών αγωγών και σχετικού εξοπλισμού επί ήδη εγκατεστημένων βρόγχων διανομής αερίου, με στόχο τη λειτουργική ολοκλήρωση των υποδομών διανομής και την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας των αστικών δικτύων διανομής φυσικού αερίου στα κύρια αστικά κέντρα της Π-ΑΜΘ (Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη και Ορεστιάδα).

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν προς ένταξη θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς Πόρους. Η παρούσα πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση πράξεων συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 32.000.000 €.

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω ΟΠΣ – ΕΣΠΑ και μόνο η αίτηση χρηματοδότησης, με επισυναπτόμενα τα έγγραφα για τα οποία δεν είναι τεχνικά εφικτή η ηλεκτρονική υποβολή, υποβάλλεται υπογεγραμμένη στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη διεύθυνση Ηροδότου 28, 69132 Κομοτηνή, από 11/07/2016 έως 31/10/2016.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, την Δευτέρα 18 Ιουλίου και ώρα 11:30 στο γραφείο του στην Περιφέρεια, μετά την υπογραφή του για την προκήρυξη –πρόσκληση του έργου: «Ανάπτυξη Δικτύων Φυσικού Αερίου Μέσης και Χαμηλής Πίεσης», που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ ΑΜΘ 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ).

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr