30χρονη και 38χρονος στη Δράμα: Έκλεψαν τα στοιχεία της χρεωστικής του φίλου τους και έκαναν αγορές στο διαδίκτυο !

10 Δεκεμβρίου 201512:22

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, υπόθεση απάτης μέσω υπολογιστή και κλοπής στοιχείων χρεωστικής κάρτας, στη Δράμα.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ατόμων, ενός 38χρονου και μιας 20χρονης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη μέσω υπολογιστή και κλοπή.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία 37χρονου ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες, το τελευταίο δίμηνο περίπου (Οκτώβριος – Νοέμβριος 2015), πραγματοποίησαν αγορές μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της χρεωστικής του κάρτας.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι οι δύο δράστες, εκμεταλλευόμενοι τη γνωριμία τους με τον 37χρονο, υπέκλεψαν τα στοιχεία της χρεωστικής του κάρτας και στη συνέχεια κάνοντας χρήση αυτών, πραγματοποίησαν 47 συναλλαγές μέσω διαδικτύου, συνολικού χρηματικού ποσού 3.521,52 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των δραστών βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που αγόρασαν κατά τις διαδικτυακές συναλλαγές, το οποίο και κατασχέθηκε.

Κατασχέθηκαν επίσης δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr