30 κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα σε παραλίες της Ροδόπης και της Ξάνθης-Δύο οι δράστες

5 Νοεμβρίου 201612:55

Εξιχνιάστηκαν μετά από πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τριάντα κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από σταθμευμένα αυτοκίνητα λουομένων σε παραλιακές περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης, που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστου του 2015.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, ηλικίας 28 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, η οποία συνδυάστηκε με κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, πραγματοποίησαν είκοσι εννέα κλοπές από οχήματα λουόμενων σε παραλιακές περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης, καθώς επίσης και μία απόπειρα, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.

Πιο αναλυτικά, ως προς τη μεθοδολογία που χρησιμοποιούσαν, αρχικά επέλεγαν οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα σε σημεία που δεν ήταν ορατά από τους λουόμενους, στη συνέχεια έκαναν οπτικό έλεγχο στο εσωτερικό τους και σε περίπτωση που εντόπιζαν αντικείμενα αξίας, παραβίαζαν τα οχήματα (θραύση υαλοπινάκων) και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα.

Η λεία από τις κλοπές που διέπραξαν περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 3.750 ευρώ, 250 λιρών Τουρκίας, 20 λέβα Βουλγαρίας, δεκατέσσερα κινητά τηλέφωνα, χρυσαφικά – κοσμήματα, 5 γυαλιά ηλίου και διάφορα έγγραφα.

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr