3 ναύτες καθημερινοί ήρωες στο γραφείο του Αρχηγού του ΠΝ – Ποιο ήταν το κατόρθωμά τους

3 Αυγούστου 201312:09

Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, υποδέχτηκε στο γραφείο του, με σκοπό να εκφράσει την ευαρέσκειά του, τους 3 στρατεύσιμους οι οποίοι με τις ενέργειές τους συνέβαλαν καθοριστικά στη διάσωση της ζωής ενός συμπολίτη μας, ο οποίος βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΝ “η ανωτέρω ενέργεια αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα στελέχη του ΠΝ, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε”.

Τι είχε συμβεί;

Οι τρεις ναύτες που υπηρετούν στο ΓΕΝ ,έδωσαν “φιλί ζωής” σ΄ έναν ηλικιωμένο στο κέντρο της Αθήνας πριν από μερικές μέρες.

Οι ναύτες που επέστρεφαν με υπηρεσιακό όχημα από τον Ναύσταθμο στο ΓΕΝ . Στην πλατεία Μεταξουργείου είδαν συγκεντρωμένο πλήθος. Κατέβηκαν και διαπίστωσαν ότι ένας ηλικιωμένος ήταν πεσμένος στο έδαφος. Δεν είχε αναπνοή και ήταν προφανές ότι χρειαζόταν άμεσα ιατρική βοήθεια για να κρατηθεί στη ζωή. Ο ένας ναύτης χωρίς δεύτερη σκέψη αρχισε να του κάνει τεχνητή αναπνοή την ίδια ώρα που οι συνάδελφοί του έσπευσαν να κινητοποιήσουν το ΕΚΑΒ,το οποίο έφθασε λίγα λεπτά αργότερα για να μεταφέρουν ζωντανό τον άνθρωπο σε νοσοκομείο.

onalert.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr