3 χρόνια φυλάκιση σε επιχειρηματία της Ξάνθης για απάτη. Πλήρωνε με εικονικά καταθετήρια e-banking λέει ο μυνητής !

25 Ιουνίου 201410:30

Ποινή φυλάκισης 3 ετών χωρίς αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης σε επιχειρηματία από την Ξάνθη, ο οποίος καταδικάστηκε για το αδίκημα της απάτης κατ΄εξακολούθηση με ζημιά ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Σύμφωνα με το μηνυτή, επιχειρηματία της Ξάνθης που εμπορεύεται φωτοβολταϊκά συστήματα, ο κατηγορούμενος κατάφερε να του αποσπάσει εμπόρευμα αξίας 80.00 ευρώ και πλέον, προσκομίζοντάς του εικονικά καταθετήρια από το internet banking Ελληνικής Τράπεζας, εμπόρευμα που στη συνέχεια μεταπωλούσε.

Στην ακροαματική διαδικασία ο μηνυτής υποστήριξε ότι o επιχειρηματίας, έκανε εμβάσματα μέσω του συστήματος e-banking σε λογαριασμό άλλης τράπεζας, εκτύπωνε το παραστατικό εξαπατώντας τον και στη συνέχεια προχωρούσε σε ανάκληση του εμβάσματος !  Το δικαστήριο, σύμφωνα με την πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας κας Μπούρα, επέβαλε την ποινή των 3 ετών φυλάκισης χωρίς αναστολή, εξαγοράσιμης προς 10 ευρώ ημερησίως, εναντίον της οποίας ο συνήγορος του κατηγορουμένου – που δεν παρέστη- υπέβαλε έφεση.

Yπάρχουν και άλλες υποθέσεις στη δικαιοσύνη;

Σύμφωνα με τον μηνυτή και άλλους παράγοντες η υπόθεση θα έχει συνέχεια καθώς υπάρχουν και άλλες ανάλογες περιπτώσεις με φωτοβολταϊκά ή επενδυτικά προγράμματα, από τα οποία θεωρούν ότι αποσπούσε χρήματα εξαπατώντας πολίτες σε Ξάνθη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Καβάλα, Σέρρες, Έδεσσα, Αλεξανδρούπολη και άλλες περιοχές.

Από πλευρά του κατηγορουμένου υποστηρίζεται ότι δεν θα έπρεπε να καταδικαστεί, καθώς έχει κερδίσει το αστικό σκέλος στα πολιτικά δικαστήρια, έχει κερδίσει δύο ποινικά δικαστήρια για αντίστοιχες υποθέσεις  ενώ δεν γνωρίζουν να υπάρχουν άλλες υποθέσεις σε βάρος του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του XanthiPress.gr, η Εισαγγελία της Ξάνθης φαίνεται πως διερευνά μια σειρά από άλλες υποθέσεις για ποσά που ανέρχονται ίσως σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της προανάκρισης και αφορούν επιχειρήσεις και ιδιώτες καθώς και αγωγές. Πρόκειται για υποθέσεις που εφόσον συνενωθούν ίσως οδηγήσουν σε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα όμως κάτι τέτοιο δεν είναι οριστικό ή επίσημο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr