PASOK

3 διαδοχικές ανακοινώσεις της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης. Σκληρή κριτική σε ΝΔ-Νομάρχη-Δήμαρχο

1 Σεπτεμβρίου 201015:10

PASOKΜε την έκδοση τριών διαδοχικών ανακοινώσεων η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ απαντά με εμφατικό τρόπο στην τοπική Νέα Δημοκρατία για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την ΝΟΔΕ ΝΔ. το Νομάρχη Ξάνθης και το Δήμαρχο.

Με τίτλο «Από πού να αρχίσει κανείς και τι να πρωτοσχολιάσει», σε τρεις συνέχειες το τοπικό ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στην ανάπτυξη της περιοχής, το Δήμαρχο και την κατάσταση στο Δήμο αλλά και στο θέμα του εθνικού πάρκου Α.Μ.Θ.

Αρχικά αναφέρεται στο νέο αναπτυξιακό, δύο μέρες μετά την πρώτη ανακοίνωση και καταφέρεται εναντίον του Δημάρχου Ξάνθης. Η ανακοίνωση, σε συνέχεια των επικρίσεων για όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Ξάνθης για τις ζώνες κινήτρων του νέου αναπτυξιακού, επικρίνει τη δημοτική αρχή και κάνει λόγο για πελατειακή αντίληψη που διέπει τη λειτουργία του Δήμου.

Η δεύτερη κατά σειρά ανακοίνωση, σε εντελώς ειρωνικό ύφος, αποτελεί νέα απάντηση στη ΝΟΔΕ, παραθέτοντας αυτούσιο τμήμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Νομαρχιακή Οργάνωση της Ν.Δ.. Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, ουσιαστικά, τα σχόλια που έγιναν για την κατάσταση στο Νομό, συνδέοντάς τα με τη χαμηλή απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στην Ξάνθη, την οποία αποδίδει στην έλλειψη ώριμων προς ένταξη έργων από Δήμο και Νομαρχία.

 Τέλος, στην Τρίτη ανακοίνωση η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στο θέμα του Εθνικού Πάρκου και καταφέρεται εναντίον του Νομάρχη Ξάνθης. Αφού επικρίνει το γεγονός ότι εκδόθηκε ΚΥΑ για την οριοθέτηση των περιοχών, με αποτέλεσμα να καταρριφθεί στο ΣτΕ, αναφέρει ότι το Προεδρικό Διάταγμα που πρόκειται να εκδοθεί βασίζεται κατά κύριο λόγο στην επίμαχη ΚΥΑ και άρα η κριτική του Νομάρχη Ξάνθης, σύμφωνα με τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ, εστιάζεται σε ένα διαχειριστικό έργο που εκπονείται υπό την επίβλεψη του Υπερνομάρχη Κώστα Τάτση.

 Αναλυτικά οι 3 ανακοινώσεις αναφέρουν:

1. Προς ΝΟΔΕ Ξάνθης: Ανακοίνωση με λάθος παραλήπτη.

Αναρωτιέται η ΝΔ Ξάνθης στην χτεσινή της ανακοίνωση  «Αλήθεια, γιατί κάποιος να επενδύσει στην Ξάνθη, όπου η αποβιομηχάνιση και η ανεργία καλπάζουν με ταχείς ρυθμούς και όχι σε άλλο νομό, που ίσως έχει και άλλες υποδομές π.χ. λιμάνι, κάθετο άξονα κλπ, τα οποία εξυπηρετούν κατά πολύ έναν επενδυτή στην διακίνηση των αγαθών που παράγει και όχι μόνο και να έρθει στην Ξάνθη;»

Είδατε κ. Παυλίδη και κ. Κοντέ δεν τα λέμε μόνο εμείς και η οργάνωση της τοπικής ΝΔ τα ίδια με μας υποστηρίζει. Ωστόσο για την τεκμηρίωση των παραπάνω παραθέτουμε ότι ενώ ο Νομός στα πλαίσια του περιφερειακού ΕΣΠΑ μπορούσε να διεκδικήσει το 18% των διαθέσιμων πόρων σήμερα η απορροφητικότητα βρίσκεται μετα βίας στο 8% και βαίνει μειούμενη καθώς τόσο η νομαρχία όσο και ο δήμος δεν διαθέτουν ώριμα προς ένταξη έργα.
Τέλος, απευθύνουμε παράκληση στην τοπική ΝΔ, την επόμενη φορά που θα βγάλετε ανακοίνωση να την στέλνετε και σε μας να την αναρτούμε στη σελίδα μας στο διαδίκτυο.

2. Επενδυτικός Νόμος
Πριν δύο μέρες ο Δήμαρχος δεν γνώριζε σε ποια ζώνη επενδύσεων βρίσκεται ο νομός Ξάνθης εδώ και 4 χρόνια με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας. Αλήθεια έτσι σχεδίαζαν την ανάπτυξη της πόλης και του νομού στη διάρκεια της τελευταίας τους θητείας; Κατά τα λοιπά σήμα μας είναι η υπευθυνότητα. Προχτές ο Νομάρχης της Νέας Δημοκρατίας από την εφημερίδα «Αγώνας» του συνέστησε να εγκαταλείψει τους αδιέξοδους τοπικισμούς. Που σημαίνει λοιπόν ότι εκείνος άλλα λέει σε Δράμα και Καβάλα. Χτες η τοπική ΝΟΔΕ ομολογώντας την άγνοια της επί του θέματος έκανε γαργάρα, στην ανακοίνωσή της, τα περί αναπτυξιακού. Μετά από όλα αυτά θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι διαθέτουν και σχέδιο για την πόλη.

Αλλά πώς να σχεδιάσει ο κ. Δήμαρχος όταν ο μόνος χρονικός ορίζοντας που μπορεί να διαχειριστεί η παράταξη του είναι τα δίμηνα, όσο δηλαδή διαρκούν και οι συμβάσεις εργασίας που συνάπτει ο Δήμος προκειμένου να έχει σε ομηρία τους πολίτες του. Μην αναρωτιέστε λοιπόν αδίκως κ. Γιαγτζόγλου, δεν έχει βγάλει «απαγορευτικό» η κυβέρνηση, το πλοίο δεν παίρνει άδεια απόπλου γιατί βουλιάζει. Οι πολίτες γνωρίζουν καλά πλέον ότι η παρούσα δημοτική αρχή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του χτες της πολιτικής ζωής του τόπου.

Οι πολίτες γυρίζουν οριστικά πλέον την πλάτη τους στην αδιαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος τις πελατειακές αντιλήψεις, τα μικροσυμφέροντα που με συνέπεια εκπροσωπήσατε διαχρονικά ως δημοτική αρχή. Κατά τα άλλα αυτοί οι μαθητευόμενοι μάγοι θέλουν να μας πείσουν ότι διαθέτουν και σχέδιο για την εκμηδένιση του χρέους σε δύο χρόνια. Πώς αλήθεια; γεμίζοντας όλα τα μουσεία της χώρας, όπως εκείνο της Ακρόπολης, με Καλαματιανούς ή με την μεταφορά αρχαιολογικών χώρων από νομό εις νομό προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πελατειακές τους ανάγκες;

3. Εθνικό Πάρκο Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Έκθετοι μένουν νομάρχης και υπερνομάρχης μετά τις ανακοινώσεις του προέδρου του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης εθνικού πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Κουτράκη. Δεν φτάνει που αντί για Προεδρικό Διάταγμα εκδώσαν ΚΥΑ (το 2008) με αποτέλεσμα η τελευταία να καταπέσει στο ΣτΕ, ο κ. Νομάρχης καταφεύγει στην παραπληροφόρηση αποσιωπώντας το ρόλο και τις ευθύνες του συνοδοιπόρου του και πολιτικού του προϊσταμένου υπερνομάρχη κ. Τάτση.

Γιατί αποκρύπτεται ότι το ΠΔ που θα εκδοθεί θα βασίζεται, ως προς τον χαρακτηρισμό των περιοχών, στην ΚΥΑ του 2008; Γιατί δεν ξεκαθαρίζετε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο το γεγονός ότι το διαχειριστικό σχέδιο ενάντια στο οποίο αγωνίζεστε εκπονείται υπό την επίβλεψη του πολιτικού σας προϊσταμένου κ. Τάτση, ο οποίος είχε την ευθύνη για την οργάνωση της εκδήλωσης στην οποία παρουσιάστηκε τμήμα του;
Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος κ. Νομάρχη και σεις θα θερίζεται θύελλες όσο θα σπέρνετε ανέμους. Κ. Παυλίδη και κ. Στυλιανίδη δεν ενδιαφέρουν τον τόπο οι σχέσεις σας με την τοπική ΝΔ ή και τον κ. Τάτση, μπορείτε να διαφωνείτε δημοσίως μεταξύ σας όσο θέλετε, εάν έχετε βαρεθεί κάντε υπομονή δύο μήνες έμειναν, θα περάσουν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr