antifa xanthi pano

Αντιφασιστική δράση στην Ξάνθη, λόγω 28ης Οκτωβρίου

27 Οκτωβρίου 201222:00

antifa xanthi panoΠαρέμβαση με διανομή έντυπου υλικού και την ανάρτηση πανό στην κεντρική πλατεία έκανε η πρωτοεμφανιζόμενη “Aντιφασιστική δικτύωση», με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου του ΟΧΙ.

Το κείμενο που μοίρασε η οργάνωση αναφέρει:

Είναι πρόκληση την στιγμή που γιορτάζουμε την αντίσταση του λαού ενάντια στις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής, η φασιστική – νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προσπαθεί να καπηλευτεί τους λαϊκούς αγώνες ενάντια στον φασισμό και να εμφανίζεται ως σωτήρας του λάου.

Το ΟΧΙ δεν το είπε ούτε το έκανε πράξη κανένας δικτάτορας Μεταξάς, αλλά ο ελληνικός λαός, ο οποίος πάλεψε τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια της κατοχής ενάντια στην υποδούλωση από τους ναζί. Χάρη στην λαϊκή αντίσταση μπόρεσε να αντέξει τις κακουχίες και την πείνα και να απελευθερώσει το μεγαλύτερο κομμάτι του ελλαδικού χώρου πριν την ήττα των δυνάμεων του άξονα. Είναι ποτέ δυνατόν, λοιπόν, οι επίγονοι των ταγματασφαλιτών και των δωσίλογων να θέλουν να καπηλευτούν αυτόν τον αγώνα;

Οι φασίστες κατακτητές του ’40 κυνηγούσαν και σκότωναν μαζικά τους Εβραίους και τους αγωνιστές της αντίστασης, έχοντας σαν όργανά τους και Έλληνες υποτακτικούς τους: τα τάγματα ασφαλείας, και τους δωσίλογους. Έτσι και σήμερα η Χρυσή Αυγή μαχαιρώνει ανήμπορους μετανάστες, κυνηγάει αγωνιστές της αριστεράς και όποιον αντιστέκεται στην απαξίωση της ζωής του.

Ιστορικά, ο φασισμός αναπτύχθηκε σε περιόδους οικονομικής κρίσης εκμεταλλευόμενος την απόγνωση του κόσμου. Υπόσχονταν τη “σωτηρία” του λαού, αλλά τελικά του πρόσφερε τον όλεθρο και την καταστροφή. Παρόμοιες καταστάσεις βιώνουμε και σήμερα μετά από μια σειρά μέτρων τα οποία μας έχουν οδηγήσει στα όρια της φτώχειας και της ανέχειας. Μέτρα που συμπληρώνονται από την αστυνομική καταστολή και τα πογκρόμ – στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, διαμορφώνοντας ένα έδαφος κατάλληλο για την μιλιταριστική λογική των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής. Αν και η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται ως αντισυστημική, στην ουσία έχει συνεχή συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής, λειτουργώντας ως παρακρατική οργάνωση ταγμένη ενάντια στους λαϊκούς αγώνες. Στα λόγια είναι ενάντια στο Μνημόνιο στην πράξη, όμως, ζητάει από τους εργοδότες να απασχολούν μόνο έλληνες εργαζομένους με μισθό μεταναστών (18€). Παράλληλα επιτίθεται και σε όσους αγωνίζονται ενάντια σε αυτό.

Πρέπει όλοι μαζί να αφανίσουμε τους φασίστες απ’ τις γειτονιές μας. Ήρθε η ώρα να τσακίσουμε τη λογική της Χρυσής Αυγής, που απειλεί να εισβάλει σε παιδικούς σταθμούς και νοσοκομεία για να “μετρήσει κεφάλια”, να χτυπήσει στα πανεπιστήμια τη νεολαία που αντιστέκεται. Να απαντήσουμε, όλοι μαζί μέσα από συλλογικούς αγώνες και μαζικά κινήματα.

Η Χρυσή Αυγή είναι ντροπή και όχι “αλλαγή”.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙKΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ

http://antifasistiki-xanthi.blogspot.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr