supermarkets-thumb-medium

27.000 επιχειρήσεις εκτός «Τειρεσία»

9 Ιουλίου 201022:00

supermarkets-thumb-mediumΤην υπογραφή αγορανομικής διάταξης που θα έχει ως στόχο να μειωθούν οι λιανικές τιμές

σε καταναλωτικά προϊόντα ευρείας χρήσης προανήγγειλε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός η διάταξη, η οποία θα συμπληρωθεί και με τροπολογία που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, θα έχει ως στόχο να αποθαρρύνει τους εμπόρους και τους μεσάζοντες από τις προσφορές, στο πλαίσιο των οποίων για παράδειγμα ο καταναλωτής παίρνει στις 3 συσκευασίες ενός προϊόντος άλλη μια ως δώρο ή με έκπτωση. Στόχος είναι να υπάρξει μια ομοιόμορφη μείωση στις τιμές των προϊόντων στο ράφι, μετά και από τις νέες αυξήσεις που προκαλεσε η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ.

Αναφερόμενη στη λειτουργία των επιχειρήσεων, η υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι μέχρι σήμερα περισσότερες από 27.000 εταιρείες έχουν βγει από τις λίστες του “Τειρεσία”, έχοντας κάνει χρήση των διατάξεων του νόμου με τον οποίο ρυθμίζονται δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους. Σύμφωνα με την Λούκα Κατσέλη, το Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα επιμελητήρια το γενικό μητρώο επιχειρήσεων, προκειμένου να εφαρμοστεί στην πράξη ο νόμος για την ίδρυση επιχειρήσεων με μία μόνο άδεια.

Οσον αφορά τα θέματα ανάπτυξης, η υπουργός τόνισε πως η “Ελλάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη να υποδεχθεί επενδυτές” πρόσθεσε ωστόσο πως τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με το Invest in Greece θα ανακοινωθεί η αποδέσμευση επενδυτικών σχεδίων, καθένα από τα οποία έχει αξία άνω του 1 δισ. ευρώ, που όπως η ίδια είπε παραμένουν εγκλωβισμένες εδώ και πολλά χρόνια.

Η υπουργός μιλώντας στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου τύπου, προέβη σς αναλυτικό απολογισμό του έργου του υπουργείου και στον καθορισμό των στόχων για το επόμενο διάστημα. Εθεσε ως στόχο τον Σεπτέμβριο να έχει τεθεί σε ισχύ το παρατηρητήριο φαρμάκων, έως το τέλος του Ιδιου μήνα το Γενικό Εμπορικό Μητρώο στα επιμελητήρια για να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα έναρξης λειτουργίας των επιχιερήσεων με μία στάση σε συμβολαιογραφείο και τον Δεκέμβριο να γίνουν οι αλλαγές στο νομικό πλαίσιο των τεχνικών επαγγελμάτων.

Επισήμανε την σπουδαιότητα του έργου του υπουργείου Οικονομικών στο πεδίο της νέας χάραξης προυπολογισμού που τώρα συζητείται στη Βουλή λέγοντας ότι αποτελεί επανάσταση για να υπάρχει λογοδοσία και διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση. Ερωτηθείς για το ποιά θα είνια η επίδραση μίας ΄μείωσης μισθών είπε ότι αν στον ιδιωτικό τομέα υπάρξει μεγάλη μείωση των μισθών, τότε δημιουργούνται αντικίνητρα για αύξηση των δεξιοτήτων στο μέλλον και πιέσεις στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Πηγή:http://www.enet.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr