27.000 για λαμπάκια και “ανεσκορπίσματα” από το Κέντρο Πολιτισμκού του Δήμου Ξάνθης !

5 Δεκεμβρίου 201420:49

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν για τις δαπάνες που κάνει ο Δήμος της Ξάνθης, μέσω του Κέντρου Πολιτισμού για την υποστήριξη της “γειτονιάς του Αη-Βασίλη”. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις αναρτήσεις στη Διαύγεια, το Κέντρο πολιτισμού συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Παρασκευής και ενέκρινε δαπάνες ύψους άνω των 27.000 ευρώ για στολίδια και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στη γειτονιά του Αη Βασίλη, τη φιλανθρωπική πρωτοβουλία του Λυκείου Ελληνίδων που αποδίδει κάθε χρόνο σημαντικά ποσά που δίνονται σε φιλανθρωπίες.

Δεν κλήθηκαν όλα τα μέλη του Δ.Σ;

20141205_192536Στη συνεδρίαση που φέρεται να πραγματοποιείται στις 11.30 και από την οποία φέρεται απών ο Δ. Μπένης, αν και όπως δήλωσε δεν κλήθηκε από κανένα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και “λόγω στενών χρονικών περιθωρίων επίλησης των ζητημάτων”, εγκρίθηκαν μια σειρά από  δαπάνες:  Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για 10.315 ευρώ για το διάκοσμο της πλατείας (αφορά στην αγορά χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών) καθώς επίσης άλλα 2,000 ευρώ για τη διακόσμηση και τοποθέτηση των στολιδιών. (και 1.300 ευρώ για γλυκίσματα…!)

13.959 για “ανεμοσκορπίσματα”

2014-12-05 17.12.41Επίσης εγκρίθηκε δαπάνη 13.959 για την εμφάνιση των κλόουν του σχήματος “ανεμοσκορπίσματα” που εμφανίστηκαν στα εγκαίνια της γειτονιάς του Αη Βασίλη και για άλλες τρεις εμφανίσεις στην πλατεία.  Μάλιστα, η σχετική σύμβαση υπεγράφη αυθημερόν και το συγκρότημα εμφανίστηκε στην πλατεία αν και η δαπάνη των 14.000 ευρώ για τέσσερις εμφανίσων των δύο κλόοουν, δεν φαίνεται συμβατή με τις οικονομικές συνθήκες της εποχής.

Πρώτα τοποθετήθηκαν τα λαμπιόνα και μετά εγκρίθηκαν;

2014-12-03 14.26.20

Εικόνα από την Πέμπτη κατά την τοποθέτηση του διακόσμου στην πλατεία

Τα ερωηματικά είναι αρκετά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να απαντηθεί πώς έγινε ανάληψη δέσμευσης και εγκρίθηκαν οι δαπάνες από το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Δεκεμβρίου , λίγο πριν ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις όταν τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνα  προμηθεύτηκαν πολύ νωρίτερα, και τοποθετήθηκαν τουλάχιστον την Τετάρτη και την Πέμπτη 3 και 4 Δεκεμβρίου. Ακόμη να έχει δημοσιευτεί κάποια σύμβαση ή τιμολόγιο και ενώ είναι άγνωστο ποιος έχει υπογράψει για την παραλαβή ενώ η σχετική έγκριση γίνεται σε μεταγενέστερο χρόνο !

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, η προμήθεια (με απευθείας ανάθεση) έγινε από επιχείρηση εκτός Ξάνθης και είναι άγνωστο αν έγινε η αναγκαία έρευνα αγοράς στην περιοχή.

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr