24-30 Νοεμβρίου το Φεστιβάλ Κωμωδίας στην Ξάνθη

15 Αυγούστου 201318:12

Όπως έγινε γνωστό από τους διοργανωτές, τo 3o Φεστιβάλ Κωμωδίας θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη, την περίοδο 24 με 30 Νομεβρίου, ενώ κάποιες παραστάσεις θα φιλοξενηθούν την ίδια περίοδο και σε Κομοτηνή και Καβάλα. Δικαίωμα αίτησης συμμετοχής έχει κάθε καλλιτεχνική ομάδα ή μεμονομένοι καλλιτέχνες που θα καταθέσουν ηλεκτρονικά την πλήρη αίτηση τους εντός της προθεσμίας, και έχουν την δυνατότητα να παρέχουν παραστατικά για την αμοιβή τους, εκτός των ερασιτεχνικών ομάδων που δεν αμοίβονται.

-Αιτήσεις συμμετοχής στα  3rdComedyFestEntry.doc (αρχείο Word), 3rdComedyFestEntry.odt (αρχειο Open Office)

 

ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Σκοπός του φετινού 3ου φεστιβάλ είναι να συνεχίσει απο εκεί που κατάφερε να φτάσει τις προηγούμενες δύο χρονιές, να βελτιωθεί στην οργάνωση και το περιεχόμενο του, και να μπορέσει να παρουσιάσει ένα καλύτερο και πιο πλήρες πρόγραμμα παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της εποχής μας.

Στόχος μας παραμένει η παρουσίαση παραδοσιακών και νέων μορφών τέχνης σχετικές με την κωμωδία και το κωμικό στοιχείο. Η ανάδειξη καλλιτεχνών και ομάδων (επαγγελματιών & ερασιτεχνών) που ασχολούνται, προάγουν και παράγουν έργο στον χώρο της  κωμωδίας και της σάτιρας. Μας απασχολεί σαν οργανωτική αρχή του φεστιβάλ να ρίξουμε λίγο παραπάνω φως σε όσους προσπαθούν μέσα από το έργο τους να αναδείξουν την ουσιαστική και ποιοτική κωμωδία.

Σε μια δύσκολη εποχή το ΦΚΞ επιδιώκει να δώσει βήμα σε πολλούς ανθρώπους που αξίζουν να προβληθούν και να προβάλλουν το έργο τους, να γνωρίσουμε νέους καλλιτέχνες και να διασκεδάσουμε.

Μέσα από το φεστιβάλ θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε μια πληθώρα εκδηλώσεων και εκθέσεων σχετικές με την κωμωδία όπως θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις stand up comedy, προβολές ταινιών, εκθέσεις γελοιογραφίας και βιβλίου, σεμινάρια και masterclasses, theater sports, διαγωνιστικά τμήματα κ.α.

———————————————————————————————————————————————————————————————–

*IMPROV
H διαγωνιστική βραδιά Theatre Wars μεταξύ ομάδων Imprοv (αυτοσχεδιαστική κωμωδία) διοργανώνεται σε συνεργασία με τον σύνδεσμο ομάδων Improv B. Ελλάδος, BOOκοβω Improv. Οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και να συμμετάσχουν στους προκριματικούς αγώνες που θα λάβουν χώρα σε διάφορες πόλεις της Β. Ελλάδας. Οι 4 καλύτερες ομάδες θα προκριθούν στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Φεστιβάλ Κωμωδίας. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με το σύνδεσμο BOOκοβω Improv.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr