Κυκλοφόρησαν τα 21 Θρησκευτικά Μαθήματα του Α. Τσακνάκη από την Ξάνθη

13 Μαΐου 201011:31

__-_21__Από την «Εκδοτική Θεσσαλονίκης» κυκλοφόρησε, πριν από λίγες ημέρες, το αποκαλυπτικό βιβλίο «21 Θρησκευτικά Μαθήματα», τού καθηγητή και συγγραφέα Αθανασίου Τσακνάκη από την Ξάνθη.

Το πρωτοποριακό αυτό βιβλίο αποτελεί τον πρώτο τόμο τής ενδιαφέρουσας σειράς «Κλασική Ελληνική Θεολογία» και πραγματεύεται 21 θεμελιώδεις αρχές τής Θεολογίας των Αρχαίων Ελλήνων. Μεταξύ των ποικίλων θεμάτων, που αναλύονται στο έργο, ξεχωρίζουν τα ακόλουθα:

  1. Η Τριαδικότητα τής Δημιουργίας.
  2. Δεισιδαιμονία και Αθεΐα.
  3. Θεολογία και Λογική.
  4. Συμβολισμοί.
  5. Μύθοι και Μυθολογία.
  6. Θεογνωσία και Επιστήμη.
  7. Αλήθεια και Αθανασία.
  8. Υγεία και Θεία Λατρεία.

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιά τους κατοίκους τής Θράκης, σύμφωνα με το συγγραφέα,  παρουσιάζουν τα κεφάλαια «Το Όνομα τού Θεού» και «Το ετερόθρησκο των Εθνικών Κρατών». Εντός των επομένων εβδομάδων θα εκδοθεί και θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος τόμος τής σειράς, με τίτλο «12 Θεολογικά Κεφάλαια», ενώ μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται και η έκδοση τού τρίτου και τού τέταρτου τόμου, με τίτλους «Η Θεολογία τής Αρετής» και «Ανάσταση και Επανάσταση».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr