Καταφύγιο αδέσποτων ζώων στον Δήμο Ιάσμου με χρηματοδότηση του “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”

10 Απριλίου 202111:12
Την χρηματοδότηση ύψους 372.000 ευρώ για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων διεκδίκησε με επιτυχία ο Δήμος Ιάσμου.
 
Με την απόφαση αυτή, ο γειτονικός Δήμος εντάσσεται στη λίστα με τους δήμους σε όλη την Ελλάδα που μοιράζονται τη συνολική δαπάνη των 5 εκατομμυρίων ευρώ που αποφάσισε να διαθέσει το Υπουργείο Εσωτερικών για την προστασία των αδέσποτων στις ελληνικές πόλεις μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».
 
Η χρηματοδότηση αποτελείται από τη δράση 1 «Δημιουργία εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς» προϋπολογισμού 314.508,40 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και τη δράση 2 «Προμήθεια εξοπλισμού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς» προϋπολογισμού 57.491,60 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν : «Ονειρευόμαστε, πιστεύουμε, προγραμματίζουμε, διεκδικούμε, προχωράμε,  πραγματοποιώντας συντονισμένες και πρωτότυπες δράσεις για την προστασία των αδέσποτων”.
 
Η δημιουργία του καταφυγίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με την απόφασης ένταξης του έργου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr