Κόντρα Πούλιου-Στυλιανίδη για τη συναυλία που έγινε στην πλατεία.

11 Νοεμβρίου 201016:40

eggrafa_polites_dimosΣε μείζον ζήτημα της εβδομάδας αναδείχτηκε τελικά το θέμα της συναυλίας που διοργανώθηκε από μουσικούς και τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ για την υποστήριξη της συμμετοχής των νέων αλλά και της «ανατροπής» στο Δήμο Ξάνθης, όπως αναφέρουν.

Η συναυλία που προγραμματίστηκε για το απόγευμα της Πέμπτης, δεν εγκρίθηκε από το Δήμο της Ξάνθης, καθώς σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Δήμου η έγκριση για την παραχώρηση του χώρου της πλατείας δίδεται μόνο από το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο και δεν μπορεί να συνεδριάσει για να εγκρίνει το αίτημα.

Τελικώς η απάντηση αυτή των υπηρεσιών, που υπογράφει ο Δήμαρχος, στο αίτημα της παράταξης του Χρήστου Πούλιου, δεν ικανοποίησε τους διοργανωτές και τελικά το αίτημα υπεβλήθη στην Αστυνομία από το Χρήστο Πούλιο προσωπικά και δόθηκε σχετική έγκριση, βασιζόμενη σε σχετική ΚΥΑ που ρυθμίζει ζητήματα εκλογών.(για τις σχετικές αποφάσεις κάνετε κλικ στην εικόνα)

Ή υπόθεση όμως προκάλεσε την αντίδραση της παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή» που εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

Aνακοίνωση Πούλιου

«Σε ρόλο νωματάρχη άλλων περιόδων και θυμίζοντας συμπεριφορές άλλων εποχών, χωρίς κανένα νομικό επιχείρημα ο απερχόμενος Δήμαρχός, ο κ. Στυλιανίδης  «αποφάσισε» άκουσον άκουσον να απαγορεύσει την διενέργεια της μουσικής εκδήλωσης των «Πολιτών για την Αλλαγή» την Πέμπτη 11/11 στην κεντρική πλατεία. Φαίνεται πως ο κ. Στυλιανίδης πνιγμένος στη μοναξιά του και μέσα στον πανικό του νοστάλγησε άλλες εποχές. Χωρίς αρμοδιότητα, χωρίς πραγματικό ρόλο και επιδιώκοντας αποκλειστικά να φιμώσει κάθε ανεξάρτητη φωνή που στέκεται κριτικά απέναντι στον ίδιο και την παράταξη του κ. Τσέπελη, ο κ. Στυλιανίδης επιδίδεται σε συμπεριφορές άνευ προηγουμένου.

Ωστόσο και επειδή ευτυχώς υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν τις συμπεριφορές όλων η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά σήμερα στις 8:30 και αποτελεί ένα μεγάλο κάλεσμα για την συμμετοχή των πολιτών στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής. Σήμερα το βράδυ εμείς θα είμαστε όλοι εκεί, θα γιορτάσουμε για την συμμετοχή. Αφήνουμε τον κ. Στυλιανίδη στην μοναξιά του. Με την κοινωνία των πολιτών η Ξάνθη την Κυριακή γυρίζει σελίδα στο χθες.»

Καμία επίσημη αντίδραση από το Δήμο.

Από την πλευρά του Δήμου Ξάνθης, αν και δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση, εντούτοις από το περιβάλλον του Δημάρχου εικάζεται ότι δεν ήταν στις προθέσεις του να έρθει σε ρήξη με την αντίπαλη παράταξη αλλά να κινηθεί σε απολύτως τυπικά και υπηρεσιακά πλαίσια και μόνο. Πάντως η συναυλία που πραγματοποιήθηκε κανονικα, ίσως απασχολήσει την παράταξη του Μ.Στυλιανίδη για νομικούς λόγους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr