kouik eve

Ο Τέρενς Κουίκ στο Επιμελητήριο το πρωί του Σαββάτου

22 Δεκεμβρίου 201214:36

kouik eveΤο Επιμελητήριο Ξάνθης επισκέφθηκε σήμερα (Σάββατο 22.12.2012) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ ο οποίος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Στυλιανό Μωραΐτη και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής. Συγκεκριμένα ο κ. Μωραΐτης αναφέρθηκε στη μετάταξη, από το περασμένο Σεπτέμβριο, του κλάδου της εστίασης στο συντελεστή ΦΠΑ 23%, μέτρο το οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε, με αγωνία αναμένουν οι επιχειρήσεις να ανασταλεί από 1/1/2013.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης αναφορικά με το Νόμο 2121/1993, περί πνευματικών δικαιωμάτων. Ο κ. Μωραΐτης επεσήμανε τις υπερεξουσίες που παρέχει ο συγκεκριμένος Νόμος σε Ανώνυμες Εταιρείες ενώ αναφέρθηκε στα υπερβολικά τέλη τα οποία «υποχρεούνται και αναγκάζονται άδικα τα μέλη μας να πληρώσουν και εάν δεν το κάνουν σύρονται κατά ορδές στα δικαστήρια, σε μια περίοδο που η χώρας μας έχει καταρρεύσει οικονομικά». Παράλληλα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης αναφέρθηκε στο «κατάπτυστο», όπως είπε, ΠΔ 308/1994 (ΦΕΚ 165 Α’) το οποίο υπογράφει ο Υπουργός Πολιτισμού και δημιουργός (συνεπώς και δικαιούχος πνευματικών δικαιωμάτων) κ. Θάνος Μικρούτσικος. Συγκεκριμένα, το άρθρο 11 του ΠΔ όσον αφορά τις αρμοδιότητες του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι), μεταξύ άλλων δίνει το δικαίωμα σε διορισμένη διοίκηση αλλά και υπαλλήλους να διοργανώνουν σεμινάρια για την επιμόρφωση και ενημέρωση (άκουσον άκουσον) δικαστών, δικηγόρων, διοικητικών υπαλλήλων, δημιουργών, δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων, φοιτητών και σπουδαστών για το πώς θα εφαρμόζουν το Ν. 2121/93 περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Σχετικά με το φλέγον θέμα του παραεμπορίου ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι το επίσημο Κράτος αλλά και οι αιρετές Περιφέρειες οι οποίες ανέλαβαν από 12/2/2012 τις αρμοδιότητες για την εφαρμογή των μέτρων μέσω των ΚΕΛΑΥΕ, δεν κατόρθωσαν να ανταποκριθούν με επάρκεια και σοβαρότητα, ενδεχομένως λόγω του πολιτικού κόστους και των κινήτρων που παρέχει σε αυτούς η Πολιτεία. Γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Γ.Σ. της ΚΕΕΕ, την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα παρουσία των τριών υφυπουργών της Κυβέρνησης κ.κ. Σκορδά, Παναγιωτόπουλου και Μηταράκη, πρότεινε την αρμοδιότητα σύστασης και ελέγχου των ΚΕΛΑΥΕ να την αναλάβουν τα Επιμελητήρια προκειμένου να λειτουργήσει το υγιές εμπόριο το οποίο θα έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα για όλους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr