Στασιμότητα για Μουφτή. Δεν προκύπτει απομάκρυνσή του μέχρι στιγής

21 Δεκεμβρίου 201219:15

Μπορεί οι τελευταίες δικαστικές περιπέτειες του Μουφτή Ξάνθης, όπως αποκαλύφθηκαν από το XanthiPress.gr, να έχουν πλήξει την εικόνα του διορισμένου θρησκευτικού ηγέτη, όμως η περίπτωση αντικατάστασης η παραίτησής του – μέχρι τώρα τουλάχιστον- δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.


Τόσο ο στενός του κύκλος όσο και άνθρωποι που κινούν εξελίξεις στα μειονοτικά ζητήματα, δηλώνουν άγνοια για τη φημολογία που αναπτύχθηκε στον τοπικό τύπο για αντικατάστασή του. Πρόσφατα άλλωστε, στην τελευταία του δίκη, ο συνήγορός του Σπύρος Γκάνιας, είχε κάνει λόγο για χοντρό πολιτικό παιχνίδι γύρω από τον ίδιο το θεσμό και όχι μόνο από το πρόσωπο του Μουφτή.

Τίποτε, φυσικά, δεν μπορεί να αποκλειστεί και δεν θα ήταν απίθανο να συμβεί μετά τις τελευταίες καταδίκες και την πιθανότητα να εκπέσει του αξιώματός του αλλά για την ώρα επικρατεί στασιμότητα. Τόσο γύρω από τα πρόσωπο με τις γνωστές ανεπάρκειες, όσο και γύρω από το θεσμό του διορισμένου Μουφτή, οι εξελίξεις δεν αποκλείονται αλλά υπήρξαν πάντοτε πολύ δύσκολες και αργές.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr