DIMOTIKO DEC 12 PANORAMIC

Ζητά μετατάξεις ο Δήμος Ξάνθης για να αναπληρώσει τη διαθεσιμότητα

20 Δεκεμβρίου 201216:32

DIMOTIKO DEC 12 PANORAMIC18 θέσεις ζητά από το Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Ξάνθης για την κάλυψη κενών σε θέσεις ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού-Οικονομικού με βάση τις διατάξεις περί μετατάξεων του τρίτου Μνημονίου.

Το θέμα της διατύπωσης του αιτήματος εγκρίθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη κατά πλειοψηφία με τις αρνητικές ψήφους των κυρίων Ανταμπούφη και Κολλάρου. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης μιλώντας στο σώμα, η υποβολή των προτάσεων αυτών διευκολύνει το Υπουργείο να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται από την αποχώρηση με διαθεσιμότητα υπαλλήλων Αορίστου Χρόνου.Πρόκειται για 13 θέσεις που αφορούν στους υπαλλήλους που φεύγουν και 5 επιπλέον που θεωρείται ότι χρειάζονται στο Δήμο.

«Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε υποχώρηση» εκτίμησε ο Γιώργος Κολλάρος που ανέφερε ότι προετοιμάζονται οι επόμενες απολύσεις και ότι δεν θα γίνουν οι πολυσυζητημένες μετατάξεις επισημαίνοντας κινδύνους που προκύπτουν. Από την πλευρά του Νίκου Ανταμπούφη ακούστηκε ότι ο τρόπος που διαχειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα της διαθεσιμότητας και το θέμα της μετατάξης είναι “δόλωμα” για το μέλλον και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο που πήρε των μέρος των εργαζομένων πριν από ένα μήνα, δεν μπορεί να συναινέσει στη λογική του ίδιου μνημονίου το οποίο κατηγόρησε με άλλη απόφαση.

Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις Δημάρχου

Στο περιθώριο της συζήτησης η παράταξη Πούλιου ζήτησε διευκρινίσεις από το Δήμαρχο Ξάνθης για τις δηλώσεις του στην aftodioikisi για το θέμα των κενών και την εντύπωση που δημιουργήθηκε για προτροπή του σε απομάκρυνση μηχανικών και όχι των ΙΔΑΧ της διαθεσιμότητας.  Θα έπρεπε πρώτα να ρωτήσει το Υπουργείο για τις ανάγκες και τα πλεονάσματα, εκτίμησε ο Δήμαρχος Ξάνθης. «Δεν είπα να φύγουν αλλά θα έπρεπε τα στελέχη της Πολεοδομίας της Νομαρχίας να πάνε στους Περιφερειακούς Δήμους και όχι στην Ξάνθη που δεν χρειάζονται, αφού ο Δήμος είχε ήδη Πολεοδομία ενώ δεν επιτρέπεται να τους αναθέσαμε παράλληλα καθήκοντα”

Απέρριψαν την αίτηση για διακοπή του έργου της επέκτασης Σάρδεων

Το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση του αναδόχου του έργου της επέκτασης της οδού Σάρδεων για διακοπή των εργασιών έξαιτίας των καθυστερήσεων που υπάρχουν.Από την πλευρά της η Τεχνική Υπηρεσία του Έργου, που έχει απορρίψει το πρώτο αίτημα, ανέφερε ότι πράγματι τους πρώτους μήνες των έργων δεν είχαν μετακινηθεί τα απαραίτητα κιγκλιδώματα και κατασκευές από το Στρατόπεδο Στεφανίδη, αλλά πλέον ο σχετικός διαγωνισμός των παράλληλων έργων πραγματοποιήθηκε και μάλιστα κατακυρώθηκε, με αποτέλεσμα το σώμα να κάνει δεκτή την εισήγηση της υπηρεσίας.

Εμπλοκή με την εγγυητική επιστολή για το πρόγραμμα ΣΕΒΑΘ-ΣΕΠΕΚ

Εμπλοκή με την εγγυητική επιστολή που απαιτείται για την εκταμίευση του ποσού των 240.000 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών και την ολοκλήρωση του προγράμματος με τους υπαλλήλους της ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ, δημιουργήθηκε μετά τις απαιτήσεις που προέβαλαν οι τράπεζες που συνεργάζονται με το Δήμο Ξάνθης.
Μετά από αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει υπάλληλο για να , προχωρήσει σε έκδοση εγγυητικής από το Ταμείο Παρακαταθηκών.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr