nosokomeio20epeigonta

Κινητοποιήσεις της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για την Υγεία. Μπλοκάρουν τα Ταμεία του Νοσοκομείου την Τρίτη

17 Δεκεμβρίου 201208:54

nosokomeio20epeigontaΚινητοποιήσεις ανακοίνωσε για την εβδομάδα που ξεκινά η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης. Πιο συγκεκριμένα, έχει προγραμματίσει:

Τρίτη 18/12, 07:30 πμ: Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και μετάβαση στο νοσοκομείο για το συμβολικό μπλοκάρισμα των ταμείων. Σάββατο 22/12, 07:00 μμ: Ανοιχτή συνέλευση για οργάνωση περαιτέρω δράσεων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Ένα περίεργο πράγμα με τους “αριθμούς”! Είτε “ευημερούν” είτε συρρικνώνονται πάντα είναι σε βάρος του λαού…
Στον προϋπολογισμό που ψήφισε η τρικομματική κυβέρνηση για το 2013 οι δαπάνες για την υγεία -πρόνοια περικόπτονται κατά 3 δισ. ευρώ τουλάχιστον.                Αυτό μεταφράζεται
▪ σε λιγότερα και αμφιβόλου ποιότητας φάρμακα, σε αύξηση της συμμετοχής μας ή στην εξ ολοκλήρου αγορά τους  χωρίς να ξέρουμε πότε και αν θα πάρουμε κάποια επιστροφή
▪ σε ρήμαγμα των προνοιακών  επιδομάτων και ξεπέταγμα εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων από το ταμείο Ανεργίας λόγω επιβολής εισοδηματικών κριτηρίων (1 στους 4 Έλληνες είναι άνεργος).
▪ σε επίσημη στάση πληρωμών στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων (μειωμένη κατά 300 εκ. η χρηματοδότησή τους το ΄13) και των λειτουργικών δαπανών του δημόσιου τομέα υγείας (μείωση 441 εκ)
▪ σε κλείσιμο ολόκληρων νοσοκομείων, σε απαγορευτικές συνθήκες χρήσης των νοσοκομείων που θα μείνουν.
▪ σε ακριβές και λιγότερες εξετάσεις και θεραπείες, σε, σε, σε…

Χάρη σ΄ αυτά (και όλα τα άλλα που περικόπτουν από το σύνολο του προϋπολογισμού) όπως μας λένε θα πετύχουμε ως έθνος και ως χώρα μείωση του δημοσιονομικού μας ελλείμματος κατά 4,2 % του ΑΕΠ. Και εκεί είναι που εμείς οι “πατριώτες” πρέπει να πανηγυρίσουμε, διότι αυτός ο αριθμός είναι λέει για το καλό μας(!)…Όπως δήλωσε ο υπουργός οικονομίας, ‘’όποιος είναι πατριώτης οφείλει να στηρίξει τα νέα μέτρα’’. Γιατί πατριώτες για αυτούς που μας κυβερνάνε είναι όσοι από μας υποταγμένα και αδιαμαρτύρητα συναινούν στον αργό ή και βίαιο θάνατό τους, προκειμένου να πληρώσουμε το χρέος “μας” προς τους ξένους τοκογλύφους. Τι κι αν η μισή Ελλάδα ΠΕΙΝΑΕΙ; Θα φάει “πατριωτισμό” και θα χορτάσει (ειδικά στα παιδιά κάνει λένε καλό γιατί τους κάνει χρήσιμους πολίτες στην κοινωνία).

Ε λοιπόν, μεταξύ “πατριωτισμού” και ζωής εμείς επιλέγουμε τη ΖΩΗ.  Επιλέγουμε να πετάξουμε στα μούτρα τους το χρέος τους. Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα  την  κρίση και τα χρέη τους, βρίσκουν ευκαιρία να αποχωρήσουν τροχάδην από τις υποχρεώσεις τους ως κράτος. Κατεδαφίζουν τις λαϊκές κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας σε κάθε τομέα της κοινωνίας και πιο ειδικά στην ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ. Δεν ξεγελιόμαστε από τις κάθε τύπου “φιλανθρωπικές” οργανώσεις με τα συσσίτια και τα ιατρεία, αφού λειτουργούν σαν παυσίπονα στα προβλήματα του κόσμου αλλά δεν τα αντιμετωπίζουν στη ρίζα τους. Λύση είναι η διεκδίκηση από το λαό των δικαιωμάτων του. Δικαιώματα που καθημερινά μας στερούν και ο καθένας από εμάς αλλά και όλοι μαζί ενωμένοι  πρέπει να αγωνιστούμε για να  ξανακερδίσουμε. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων. Κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις σε πολλά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα έχουν ήδη ξεκινήσει. Οπότε:

Κι εμείς επιλέγουμε να Αγωνιστούμε εναντίον αυτών που ορίζουν το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει και να Διεκδικήσουμε :
● ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ, ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ Ή ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ Ή ΑΝΕΡΓΟ, ΕΛΛΗΝΑ Ή ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ.
● ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.
● ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΗΜΑΓΜΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ. ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ.
● ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.
● ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.
● ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ!!!
● ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥΣ!!!

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr