adedy 2

Στην Κομοτηνή υπό βροχή η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

6 Δεκεμβρίου 201222:06

adedy 2Υπό συνεχή βροχή και με τη συμμετοχή εργαζομένων και συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ από την Ξάνθη,  πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, την Πέμπτη το μεσημέρι το απεργιακό συλλαλητήριο των εργαζομένων στο δημόσιο όλης της Περιφέρειας.

Η προσέλευση, λόγω και της βροχής δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ενώ οι εργαζόμενοι της Ξάνθης μετακινήθηκαν με λεωφορεία, στο πλαίσιο της 24ωρης κινητοποίησης που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στην υποβάθμιση του δημόσιου τομέα και στο θεσμό της διαθεσιμότητας.

Στο συλλαλητήριο μετείχαν εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες από τους πέντε νομούς της περιφέρειας ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και συνδικαλιστές .

Κριτική στην κυβέρνηση και στην τροϊκα, άσκησε σε δηλώσεις του, ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος. «Ανέτρεψαν με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Οι συμφωνίες περί απολύσεων και περί καταργήσεων που μέχρι τώρα έκρυβαν και κορόιδευαν τον ελληνικό λαό, ήδη αποκαλύφθηκαν κι αυτή η εξέλιξη, αποτελεί μεγαλύτερη υποχρέωση για μας καταρχήν να αγωνιστούμε για να τους αντιμετωπίσουμε και γενικότερα για την κοινωνία που οφείλει να είναι παρούσα στον αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί»ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ηλιόπουλος πρόσθεσε ότι η μνημονιακή πολιτική έχει εξαντλήσει κάθε Έλληνα πολίτη, έχει οδηγήσει σε φτώχια και εξαθλίωση την κοινωνία, για αυτό και θα πρέπει να σταλεί από όλους ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης.

«Τα μέτρα έχουν ως στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, δηλαδή, των μονοπωλίων. Ότι χρήματα φαίνεται ότι εξοικονομούνται, είτε από το δημόσιο, από τα δάνεια, θα πάνε στα μονοπώλια, στους βιομήχανους, στις τράπεζες, στους εφοπλιστές. Το πρώτο λόγο θα πρέπει να τον έχουν οι εργαζόμενοι, από τους χώρους εργασίας τους , μέσα από τα σωματεία τους να τα δυναμώσουν, να οργανωθούν» δήλωσε το στέλεχος του ΠΑΜΕ Ροδόπης Κώστας Σιδηρόπουλος. Ο ίδιος επισήμανε ότι «τα μέτρα είναι ταξικά και πλήττουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα η ενότητα πρέπει να ξεκινήσει από τους φτωχούς μαγαζάτορες που κλείνουν τους φτωχούς αγρότες τις γυναίκες και τη νεολαία. Αυτή την ενότητα επιζητάμε κι εκεί βρίσκεται η λύση για την ανατροπή όχι μόνο του μνημονίου αλλά του καπιταλιστικού συστήματος».

KomotiniPress.gr

http://www.youtube.com/watch?v=bFH7wMHN78E
adedy 4
ADEDY KOMOTINI VROHI

adedy 4adedy 3adedy 1ADEDY KOMOTINI VROHI

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr