ENESI SKYLOS

Ο Δήμος Ξάνθης ξεκινά εμβολιασμούς για λύσσα στα αδέσποτα

3 Δεκεμβρίου 201215:39

ENESI SKYLOS Στην προμήθεια εμβολίων για τη λύσσα προχώρησε ο Δήμος Ξάνθης, όπως δηλώνει σχετικά στο XanthiPress.gr ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πάνος Ταρενίδης.

Η αγορά αυτή του τομένα καθαριότητας , εγκρίθηκε, από την πρόσφατη Οικονομική Επιτροπή, μετά τα κρούσματα λύσσας που παρατηρήθηκαν στη FYROM και μεταφέρθηκαν και στην ελληνική πλευρά. Πιο συγκεκριμένα, μετά την εμφάνιση λύσσας στη γειτονική χώρα, εντοπίστηκε αλεπού στην πλευρά της Δυτικής Μακεδονίας καθώς και σκυλιά με την «ξεχασμένη» νόσο.

Άμεσα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπήρξε η οδηγία προς τις περιοχές που έχουν βόρεια σύνορα για προληπτικό αντιλυσσικό εμβολιασμό των σκύλων. Στο πλαίσιο αυτό η Αντιδημαρχία Καθαριότητας – όπου προϊσταται ο κτηνίατρος Πάνος Ταρενίδης- ήρθε σε επαφή με την Κτηνιατρική Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας και ξεκινά σύντομα τους εμβολιασμούς για τα αδέσποτα της περιοχής.

Παράλληλα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επισημαίνει ότι και τα δεσποζόμενα σκυλιά της περιοχής, πρέπει να εμβολιαστούν για τη λύσσα από τους ιδιοκτήτες τους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr