komotini syskepsi metanastes

Σύσκεψη στην Περιφέρεια τη Δευτέρα για τους μετανάστες και τις Σχολές

25 Νοεμβρίου 201222:43

komotini syskepsi metanastesΥπό την σκιά των δραματικών γεγονότων στο κέντρο φύλαξης μεταναστών Κομοτηνής,  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα, η σύσκεψη τοπικών φορέων για το ζήτημα της λειτουργίας του κέντρου στη Σχολή Αστυφυλάκων, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, παρουσία και του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ Χρήστου Φωτόπουλου.

Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκε η εκ νέου άσκηση πίεσης προς την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης στην κατεύθυνση της μεταφοράς των μεταναστών σε νέο χώρο ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός χώρου υποδοχής και φιλοξενίας καθώς επίσης η διατήρηση της αμιγούς λειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων. Παράλληλα θα προχωρήσει η ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων που συνθέτουν το κυβερνητικό σχήμα, με σκοπό την προώθηση των ίδιων ζητήματων που απασχολούν την κοινωνία.Συγχρόνως θα αναζητηθούν ευθύνες και δια της δικαστικής οδού, καθώς ο χώρος στον οποίο λειτούργησε με συνοπτικές διαδικασίες το κέντρο μεταναστών, είναι έδρα πανεπιστημιακής σχολής και λειτουργεί με την άντιστοιχη άδεια.

Παρόντες στην συνάντηση η οποία εξελίχθηκε σε κλίμα έντονης ανησυχίας και προβληματισμού για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων, κι είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 5 αστυνομικών και την ολοσχερή καταστροφή των εγκαταστάσεων, ήταν οι βουλευτές Ροδόπης Αχμ. Χατζηοσμάν και Αϊχ. Καραγιουσούφ, ο Αντιπεριφερειαρχης Π.Δαμιανίδης, ο Δήμαρχος Γ.Πετρίδης και τοπικοί εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Για το συντονισμό των ενεργειών των τοπικών φορέων προγραμματίστηκε συνάντηση των φορέων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τη Δευτέρα το πρωί.

Οι συμμετέχοντες στην αποψινή σύσκεψη, πάντως διεμήνυσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, σχετικά με τη λειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων.

http://youtu.be/qUKN21e-c2U

KomotiniPress.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr