farmaka 2

Κριτική των Γιατρών της Ξάνθης για τη δραστική ουσία στις συνταγές

16 Νοεμβρίου 201223:53

farmaka 2Δραστική ουσία και όχι το όνομα του σκευάσματος θα συνταγογραφούν πλέον οι γιατροί. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελεί το 15% των συνταγών του κάθε γιατρού που μπορούν να περιλαμβάνουν το όνομα του σκευάσματος.

Η συνταγογράφηση μόνο της δραστικής ουσίας, μετά την εισαγωγή των γενοσήμων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Τάσο Καραδέδο, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη υποβάθμιση της ποιότητας των φαρμάκων.

Ο Τάσος Καραδέδος ασκεί δριμεία κριτική στις τακτικές που εφαρμόζονται στην Υγεία από τις πολιτικές της Τρόικας και κάνει λόγο για «μπίζνες» στα Υπουργεία που οδηγούν σε διάλυση τόσό της δημόσιας όσο και της ιδιωτικής Υγείας. Παράλληλα, αναφέρει ότι ταυτόχρονα μεταφέρεται το κόστος των φαρμάκων στους ασθενείς, με την αύξηση της συμμετοχής για σοβαρές χρόνιες ασθένειες, σημειώνοντας ότι σύντομα δεν θα έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν την αγωγή τους ασθενείς με σοβαρές παθήσεις όπως η Άνοια ή η επιληψία.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr