eapax anda

Εργαζομενοι ΕΑΠΑΞ-Αναπτυξιακής; Για μας δεν είδαμε το ίδιο ενδιαφέρον

16 Νοεμβρίου 201223:39

eapax andaΜετά το ενδιαφέρον του Δήμου για τους υπαλλήλους του Δήμου που οδηγούνται στη διαθεσιμότητα εξαιτίας του Μνημονίου 3, επανήλθε στην επικαιρότητα η υπόθεση της ΕΑΠΑΞ και της Αναπτυξιακής, οι οποίες άφησαν στο δρόμο αντίστοιχο αριθμό εργαζομένων, χωρίς ποτέ η αυτοδιοίκηση να επιδείξει το ίδιο ενδιαφέρον.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης βρέθηκαν εργαζόμενοι των δύο εταιριών ενώ, η συζήτηση ορισμένες φορές κινήθηκε σε υψηλούς τόνους εξαιτίας των αναφορών σε αυτές. Όπως είναι προφανές οι εργαζόμενοι των δύο χρεοκοπημένων εταιριών με μετόχους το Δήμο Ξάνθης και άλλους Δήμους, κυρίως, εκφράζουν παράπονα για το γεγονός ότι ποτέ δεν υπήρξε το παραμικρό ενδιαφέρον για τους ίδιους, όπως συμβαίνει τώρα με τη διαθεσιμότητα.

Ερωτηθείς ο Θανάσης Ξυνίδης για το θέμα ανέφερε ότι πρόκειται για θέμα πολιτικής βούλησης όσο και νομικών περιορισμών ώστε να τεθεί στο προσκήνιο το κοινωνικό ζήτημα για τους εργαζόμενους.

Θ. Ξυνίδης: Ομηρία εξαιτίας άρνησης ορισμένων

Σύμφωνα με το Θανάση Ξυνίδη, το ζήτημα μεταφοράς του προσωπικού προσκρούει στην άρνηση κάποιων μετόχων να επιστρέψουν τις μετοχές τους στους Δήμους ώστε να καταστούν αμιγώς δημοτικές και να υπάρξει ελπίδα για τους εργαζόμενους. Πάντως αναφέρει ότι περάν των τυπικών δεδομένων, ηθικά, πράγματι τους οφείλεται μεγαλύτερη προσοχή.

Σε ότι αφορά στην ΕΑΠΑΞ, έχει προχωρήσει πλέον η εκκαθάριση ενώ σε ότι αφορά στην Αναπτυξιακή, ο Θανάσης Ξυνίδης, με την ιδιότητα του νομικού και του μέλους της Γ.Σ., αναφέρει ότι κάποιοι δεν έχουν υπογράψει το σχετικό πρακτικό – «δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι αυτό έχει λήξει» σημειώνει- και έτσι έχει σταματήσει η διαδικασία. Τέλος σημειώνει ότι σε ότι αφορά στην Αναπτυξιακή, υπάρχει ηθική υποχρέωση των μετόχων να εξασφαλίσουν είτε την απασχόληση των υπαλλήλων είτε την καταβολή χρημάτων έναντι των δεκάδων χιλιάδων ευρώ που τους οφείλονται.

Δήμαρχος: Ρωτήστε τους Εκκαθαριστές

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης ανέφερε ότι και οι δύο επιχειρήσεις βρίσκονται σε διαδικασία εκκαθάρισης και «ως εκ τούτου δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι.»

«Οι εκκαθαριστές προχωρούν την εκκαθάριση ενώ και η δικαιοσύνη θα πάρει τις δικές της αποφάσεις» σημειώνει ο Δήμαρχος Ξάνθης που αποφεύγει να πάρει θέση και παραπέμπει στους εκκαθαριστές και τις Διοικήσεις των δύο εταιριών για την κατάσταση των εταιριών και τις τυχόν ευθύνες.

«Ρωτήστε τους εκκαθαριστές, τους Προέδρος των εταιριών. Έκλεισαν τον κύκλο τους κάπως άδοξα αφού δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις για να πληρώνουν το προσωπικό.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr