ypex logo

Αντίδραση του ΥΠΕΞ σε δηλώσεις Νταβούτογλου για τη μειονότητα

16 Νοεμβρίου 201206:50

ypex logoΤην αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η τοποθέτηση του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης για τα ανθρώπινα δικαιώματα της μειονότητας στη Θράκη. Η ανακοίνωση, δέυτερη μέσα σε λίγο καιρό για θέματα της Θράκη, αναφέρει:

“Το ενδιαφέρον του κ. Νταβούτογλου για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πολύ όψιμο. Εάν η Τουρκία επεδείκνυε το ίδιο ενδιαφέρον απέναντι στις εκεί εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν σβήσει, σήμερα η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική στην ευαίσθητη γειτονιά μας.

Ευτυχώς που οι Έλληνες Μουσουλμάνοι στη Ρόδο και την Κω και η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη δεν συμμερίζονται τις απόψεις του κ. Νταβούτογλου. Αυτοί γνωρίζουν ότι η Ελληνική Πολιτεία είναι πρότυπο σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζουν αρμονικά με τους Χριστιανούς συμπολίτες τους.

Ρητορικές εντυπωσιασμού και χωρίς ουσία, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στη διαμόρφωση καλού κλίματος και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr