damaskinos

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνός

6 Νοεμβρίου 201208:07

damaskinosΕκοιμήθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνός σε ηλικία 92 ετών.

Τις τελευταίες ημέρες η από χρόνια κλονισμένη υγεία του είχε παρουσιάσει πολλαπλά προβλήματα και χρειάστηκε να εισαχθεί αρκετές φορές στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μακαριστός Ιεράρχης είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στον περίβολο του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, τον οποίο είχε ανεγείρει ο ίδιος με πολλούς κόπους και προσπάθειες, όπως αναφέρεται. Η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη και θα υπάρχει Γενική Αργία στην Κομοτηνή.

Κατα πληροφορίες του Amen,gr, αμέσως μετά την κοίμηση του Ιεράρχου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, 6 Νοεβρίου, ενημερώθηκε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου ο οποίος ως ο έχων τα πρεσβεία μεταξύ των ομόρων Έπισκόπων αναλαμβάνει τοποτηρητής της χηρεύουσας Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.
 
Ποιος ήταν

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Δαμασκηνός (Ρουμελιώτης) γεννήθηκε το 1920 στην Οιχαλία Μεσσηνίας. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Χειροτονήθηκε το 1951 Διάκονος και το 1958 Πρεσβύτερος. Εξελέγη Μητροπολίτης το 1974. Αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

KomotiniPress.gr


Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr