triteknoi 1

Επιστολή Τριτέκνων στην πολιτική ηγεσία

2 Νοεμβρίου 201209:26

triteknoi 1Επιστολή στην Κυβέρνηση, την οποία κοινοποιούν στην Περιφέρεια, αποστέλλουν τα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων, υλοποιώντας σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας τους, και με αντικείμενο την έλλειψη στήριξης προς τις Πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.

Στην επιστολή αναφέρουν :

Είναι σίγουρο πια, ότι τα αισθήματα της παρούσας κυβέρνησης για την Ελληνική οικογένεια, και ειδικά την πολυμελή περιορίζονται στη συνεχή κοροϊδία, η οποία τεκμηριώνεται με την αναντιστοιχία λόγων και πράξεων.

Είναι αμέτρητες οι φορές που σε προσωπικές επαφές με Υπουργούς της κυβέρνησης, ακούσαμε υποσχέσεις περί των αιτημάτων μας, εκ των οποίων ένα είναι η αύξηση του αφορολόγητου, για να μπορέσει επιτέλους η Ελληνική πολυμελής οικογένεια να στηθεί ξανά στα «πόδια της», λύνοντας το πρόβλημα που μαστίζει τη χώρα και ονομάζεται δημογραφικό. Δυστυχώς όμως αντί για την τήρηση των υποσχέσεων, ακούγεται για μία ακόμη φορά η μείωση του αφορολόγητου σε μηδενικά επίπεδα με αποτέλεσμα οι πολυμελείς οικογένειες να δέχονται το τελειωτικό χτύπημα, του οποίου η προέκταση θα είναι ο αφανισμός του πληθυσμού μέσα στον ίδιο τον γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας. Η επίθεση στην τρίτεκνη οικογένεια συνεχίζεται αμείλικτη. Τα μέτρα εναντίον των πολυμελών οικογενειών κατακρημνίζουν το μέλλον της Ελλάδας. Φορολογούνται τα παιδιά μας ως τεκμήριο. Απομυζούν οι κυβερνώντες την τελευταία ικμάδα αντοχής μας. Περικόπτονται τα επιδόματα.

Σας καλούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να σταματήσετε τον σφαγιασμό και να δώσετε κίνητρο στα νέα ζευγάρια της χώρας να αποκτήσουν παιδιά, ώστε πραγματικά αυτός εδώ ο τόπος να προχωρήσει στην ανάπτυξη με τον πιο προσοδοφόρο και επιθυμητό τρόπο. Εάν επιθυμείτε να χτίζετε γηροκομεία κλείνοντας σχολεία, εάν επιθυμείτε να δίνετε τις ήδη πενιχρές συντάξεις μη επιτρέποντας την είσοδο στην εργασία νέων ανθρώπων, εάν τέλος επιθυμείτε να αφανιστεί ο Ελληνικός πληθυσμός και να καταντήσουμε μειονότητα μέσα στην ίδια μας τη χώρα, συνεχίστε.

Εμείς πάντως σας δίνουμε την υπόσχεση, την οποία εν αντιθέσει με σας θα τηρήσουμε, ότι:

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΘΕΝΑΡΑ!

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

  • Διεκδικούμε την πλήρη οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, χωρίς τον περιορισμό της ηλικίας των τέκνων.
  • Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά ανεξάρτητα απ’την ηλικία τους, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.
  • Επαναφορά των μετεγγραφών φοιτητών, διότι με τις σημερινές διατάξεις οι τρίτεκνες οικογένειες αναγκάζονται να συντηρούν 2 και 3 σπίτια όταν τα παιδιά τους σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις.
  • Διατήρηση του αφορολόγητου ποσού και προσαύξησή του ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων κάθε οικογένειας.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr