egainia seke 5

Παρελειπόμενα από την εκδήλωση εγκαινίων της ΣΕΚΕ στο Ιωνικό

20 Οκτωβρίου 201218:06

egainia seke 5Πολύς ο κόσμος στα εγκαίνια της ΣΕΚΕ στην περιοχή του Ιωνικού. Όλο το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ, το Δ.Σ. της ΣΕΚΕ συνεταιριστές από διάφορες περιοχές της χώρας, εκπρόσωποι των ενώσεων-μετόχων της ΣΕΚΕ και αρκετός κόσμος.

  • 1,2 εκατ. ευρώ κόστος επένδυσης, 5,5 στρέμματα έκταση της επένδυσης, 4 εκατομμύρια φυτά παρήχθησαν στα θερμοκήπια φέτος, δεκάδες παραγωγοί καλλιεργούν συμβολαιακά καπνά σε έκταση 1,200 στρεμμάτων, 400.000 κιλά καπνού απέδωσαν οι καλλιεργειες, 80 άτομα απασχολήθηκαν στο φετινό κύκλο ενώ το τοπικό εισόδημα ενισχύθηκε κατά 1,5 εκατομμύριο ευρώ φέτος. Είναι τα στοιχεία της επένδυσης, όπως τα εξήγησε ο Πρόεδρος Π. Ταρενίδης.

  • Παρών και ο πρώην Πρόεδρος Θ. Κοκκινούλης στην εκδήλωση, συνδέεται από παλιά με τον Αλ. Κοντό και είναι γνωστές οι καλές τους σχέσεις. Βέβαια η ΕΑΣ Λάρισας δεν ζει τα μεγαλεία του παρελθόντος και η πρόσφατη εμπλοκή της δικαιοσύνης στα οικονομικά της έχουν χαλάσει την καλή της εικόνα.

  • Στο πόδι όλο το προσωπικό της ΣΕΚΕ για να φέρει σε πέρας την τελετή και την ξενάγηση των καλεσμένων στους χώρους της ΣΕΚΕ.

  • Πειράματα με καλλιέργειες λαχανικών κάνει ήδη στα θερμοκήπια η ΣΕΚΕ που τρέχει τη διαδικασία αξιοποίησης, όπως είχε προαναγγελθεί στη σχετική ημερίδα.

  • Βολές για την Κεντρική Εξουσία από το Τζανέτο Καραμίχα που έκανε λόγο για ανάγκη ανασύστασης και νέου ξεκινήματος στο συνεταιριστικό κίνημα. Βέβαια, οι βολές εναντίον όσων «χτυπούν τις συλλογικότητες» ήταν απάντηση και στους συνεταιριστικούς υπαλλήλους που είναι σε ανοιχτή κόντρα με την ΠΑΣΕΓΕΣ για τις επιχειρησιακές τους συμβάσεις.

  • Βολές στην Κεντρική Εξουσία για τη στάση της απέναντι στο συνεταιριστικό κίνημα εξαπέλυσε και ο Αλ. Κοντός, στηρίζοντας τον Τ. Καραμίχα. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι ούτε μέλος της κυβέρνησης είναι ο βουλευτής Ξάνθης, αλλά ούτε και το κόμμα του ελέγχει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Άλλωστε, τελευταία, υπερβαίνει αρκετές φορές την κομματική γραμμή για να επισημάνει λάθη, με πολλές αφορμές, ο Αλ. Κοντός.

  • Παρών και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χ. Δημαρχόπουλος, άρτι αφιχθείς από την Βουλγαρία όπου πήγε για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Σμόλιαν, μαζί με Δ. Μπένη και Ι. Τσεγγελίδη. Από το ρυθμό αναχωρήσεων και αφίξεων, μάλλον είχαν εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα τοι τρεις τους.

  • Παρών, φυσικά, ο Μανώλης Τσέπελης που ασχολείται ιδιαίτερα με την ορεινή περιοχή λόγω έλλειψης υποδομών ύδρευσης αλλά και , ως γνωστό, λόγω της στενής πολιτικής υποστήριξης στον Αλ. Κοντό. Από τους Αντιδημάρχους παρέστησαν ο Χ. Μούρκας, ο Α. Κυριακίδης και, φυσικά, ο Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης και καπονπαραγωγός Virginia ο ίδιος, Κ. Παπαδόπουλος

  • Πρωτογενής τομέας σε συνδυασμό με τον τουρισμό είναι η λύση για την οικονομική διέξοδο της περιοχής, σύμφωνα με όσα είπε ο Αλ. Κοντός στην ομιλία του. Επίσης απάντησε στο Δεσπότη – που είχε αναφερθεί στην στρεβλή ανάπτυξη που επέβαλαν οι αγροτικές επιδοτήσεις- ότι όλη η καλλιέργεια των Virginia δεν επιδοτείται και βασίζεται στην ποιότητα του προϊόντος και την οργάνωση της παραγωγής.

  • Πολλές οι ευχαριστίες προς τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους για την υποστήριξή τους από τα στελέχη της ΣΕΚΕ.

  • Τα δύο αιτήματα της ΣΕΚΕ για παραχώρηση της διπλανής έκτασης από το Δήμο και της μελέτης για την κοίτη του Νέστου, ώστε να επεκταθεί η καλλιέργεια στο αμέσως επόμενο διάστημα επανέφερε  στις συζητήσεις με το Δήμαρχο η ΣΕΚΕ. Για την πρώτη περίπτωση φαίνεται εύκολη και δεδομένη, για τη δεύτερη καταβάλλονται προσπάθειες.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr