egnatia ergazomenoi

Πως αλλάζουν οι καιροί: Κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Εγνατίας, στα διόδια

7 Σεπτεμβρίου 201222:06

egnatia ergazomenoiΤην Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012, εργαζόμενοι στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους από τα διόδια της Ανάληψης (περιοχή Λαγκαδά Ν.Θεσσαλονίκης) και Μαλακασίου (περιοχή Μετσόβου), αντιτασσόμενοι δυναμικά στην ένταξη της Εγνατίας Οδού, του μοναδικού ολοκληρωμένου και δημόσιου αυτοκινητόδρομου της χώρας, στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Η ανακοίνωση των εργαζόμενων έχει ως εξής:

«Φίλε οδηγέ, φίλοι συνεπιβάτες,

Την Εγνατία Οδό, πάνω στην οποία ταξιδεύετε, αυτόν τον μοναδικό ελληνικό ΔΗΜΟΣΙΟ και ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ, με τον τεράστιο στρατηγικό, εθνικό και αναπτυξιακό ρόλο για όλη την Βόρειο Ελλάδα, που κατασκευάστηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με χρήματα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και κοινοτικές χρηματοδοτήσεις και ΚΟΣΤΙΣΕ συνολικά 6 δις ευρώ, θέλουν να τον ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ έναντι πινακίου φακής και για 40 χρόνια στους εγχώριους και ξένους ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ «ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ».

Το ξεπούλημα αυτό της Εγνατίας Οδού, προκειμένου να γίνει ακόμα πιο προσοδοφόρο για τους ιδιώτες «επενδυτές», θέλουν να το προικοδοτήσουν και με τους σημαντικότερους κάθετους άξονές της, που την συνδέουν με τα σύνορα της Βαλκανικής (Δερβένι-Σέρρες-Προμαχώνας, Σιάτιστα-Καστοριά-Κρυσταλλοπηγή και Χαλάστρα- Εύζωνοι), οδικοί άξονες που δεν έχουν ολοκληρωθεί κατασκευαστικά και στους οποίους μέχρι πρότινος δεν προβλεπόταν καθόλου να τοποθετηθούν διόδια!! Με αυτό τον απαράδεκτο σχεδιασμό (εάν τελικά τους αφήσουμε να τον υλοποιήσουν), όλοι οι κύριοι οδικοί άξονες της Βορείου Ελλάδας και ειδικά της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας θα είναι ιδιωτικοποιημένοι και μάλιστα με υπέρογκα διόδια!!

Εμείς, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε», που επιτυχώς μελετήσαμε, κατασκευάσαμε, συντηρούμε και λειτουργούμε τον αυτοκινητόδρομο αυτό, σας καλούμε να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε αυτήν την ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, που θα αποβεί εις βάρος του Έλληνα πολίτη, για τους ακόλουθους βασικούς λόγους:

Α) ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ των διοδίων θα αυξηθούν περίπου στο ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ σε σχέση με τις σημερινές τιμές, όπως συμβαίνει ήδη σε όλους τους υπόλοιπους παραχωρημένους σε ιδιώτες ελληνικούς αυτοκινητόδρομους!! Θα χρεώνονται υπέρογκα διόδια και στους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού!!

 

B) Τα δημόσια ταμεία θα ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 2 δις ευρώ στον χρονικό ορίζοντα τεσσαρακονταετίας της προβλεπόμενης παραχώρησης. Με αυτά τα έσοδα, θα μπορούσε να συντηρείται μεγάλο μέρος του εθνικού και επαρχιακού δικτύου όλης της χώρας, που αυτή την στιγμή έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και ρημάζει ελλείψει κονδυλίων!!

 

Γ) Ο ελληνικός λαός θα «φορτωθεί» με δάνεια ύψους 600 εκ. ευρώ που είχαν συναφθεί για την ολοκλήρωσή του αυτοκινητοδρόμου, καθώς αυτά δεν πρόκειται να βαρύνουν τον ιδιώτη «επενδυτή», σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο της σχεδιαζόμενης παραχώρησης!!

                            

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕΤΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΤΗΣ!

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ!

 

ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ! “ αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου
diodia titlos genikos

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr