perifereia

Λύσεις για τη φτώχεια αναζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο

23 Φεβρουαρίου 201219:14

perifereiaΜε 22 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης πρόκειται να παρουσιαστούν προτάσεις της Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Επιπλέον αναμένεται η λήψη αποφάσεων για θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων:    

Την κήρυξη του Δάσους Μαύρης Πεύκης στο Πέραμα Έβρου ως Διατηρητέου Μνημείου της Φύσης.

Την υποβολή προτάσεων εκ μέρους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στο πλαίσιο του προγράμματος πολυμερούς συνεργασίας «Θαλάσσια Λεκάνη της Μεσογείου».

Τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «μονάδα ανοιχτής φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων 100 κλινών» της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, στην περιοχή Αγ. Σίλα του Δήμου Καβάλας.

 Την έγκριση η μή συμμετοχής στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη με την επωνυμία «ΡΟΔΟΠΗ» για την υποβολή πρότασης στην πρόσκληση με κωδικό 4, του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», για την υλοποίηση των Τοπικών δράσεων κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες της Π.Ε. Έβρου.

Την έγκριση η μη συμμετοχής στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη με την επωνυμία «ΡΟΔΟΠΗ» για την υποβολή πρότασης στην πρόσκληση με κωδικό 4, του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», για την υλοποίηση των Τοπικών δράσεων κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες της Π.Ε. Ροδόπης.

 Τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) για το έργο «Αμμοληψία από την κοίτη του ρέματος Ιτέας» στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

 Τη σύναψη νέας Προγραμματικής σύμβασης,  για την εκτέλεση του έργου της Δνσης Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ  «Παρακολούθηση τοξικών ή/και δυνητικά τοξικών μικροφυκών στις ζώνες παραγωγής και αλιείας δίθυρων μαλακίων» της ΠΑΜΘ, που θα εφαρμοστεί στις Π.Ε  Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr