fota_lagos_thalassa

Έκτατο Δελτίο Καιρικών Φαινομένων . Ο καιρός στην Ξάνθη τα Φώτα

5 Ιανουαρίου 201209:59

fota_lagos_thalassaΤην Παρασκευή 06.01.2012 αναμένεται επιδείνωση του καιρού αρχικά στη Βορειοδυτική Ελλάδα και βαθμιαία θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές

με κύρια χαρακτηριστικά της :
• τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες,
• τους θυελλώδεις ανέμους έντασης 8 με 10 Μποφόρ
Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά αναμένεται σχετική βελτίωση του καιρού.

Το Σάββατο 07/01/2012, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάννησα αρχικά προβλέπεται κακοκαιρία:
• με χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
• βροχές και καταιγίδες στα υπόλοιπα,
σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα γίνουν παντού Βόρειοι 7 με 9 Μποφόρ, με τάση εξασθένησης το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και τις επόμενες ημέρες.

Η πρόγνωση για την Ξάνθη

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Ξάνθη την Πέμπτη, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 11 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Το βράδυ αναμένεται αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 6 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. Για αύριο Παρασκευή 6/1, προβλέπεται καταιγίδα, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με εκδήλωση καταιγίδας, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 5 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr