garam_assam

ΓΚΑΡΑΜ ΑΣΣΑΜ

5 Δεκεμβρίου 201112:34

garam_assamGaram είναι μαλαισιανή λέξη και σημαίνει “να μη μπορεί κανείς να αντισταθεί.” Το πιάτο Garam Assam είναι γνωστό για την ικανότητά του να φτιάχνει την όρεξη με την διαπεραστική ξινούτσικη γεύση του.


Υλικά (6-8 μερίδες) :

600 γρ. σφιχτό ψάρι ή μεγάλες γαρίδες

2 γεμάτα κουταλάκια πάστα ταμαρίνδης

2 κουταλιές ζάχαρη

2 κουταλιές αλάτι

8 κουταλιές ελαιόλαδο

500 γρ.σπαγγέτι ή πένες βρασμένες και στραγγισμένες

Υλικά που πρέπει να κοπανίσουμε μαζί

10 φέτες lengkuas (ρίζα παρόμοια με το τζίντζερ. Σε μορφή σκόνης βρίσκεται σε ταϊλανδέζικα παντοπωλεία). Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τζίντζερ

1/2 κομμάτι κουρκούμη σε μέγεθος δακτύλου (εναλλακτικά 1 κουταλάκι σκόνη).

4 φουντούκια

20 κρεμμυδάκια στιφάδου

1/2 κουταλιές πάστα γαρίδας

4 τσίλι

1 μίσχος δυοσμαρίνης

Εκτέλεση:

1. Σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τα κοπανισμένα υλικά σε λάδι για 2 λεπτά.

2. Προσθέτουμε λίγο χυμό ταμαρίνδης και τηγανίζουμε αναδεύοντας για 1 ακόμη λεπτό.

3. Σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό ταμαρίνδης, ζάχαρη και αλάτι.

4. Το αφήνουμε να πάρει βράση, προσθέτουμε το κρέας και σιγοβράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 10 λεπτά.

5. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.

Κανονικά τo πιάτο σερβίρεται με ρύζι ατμού.

www.yumyum.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr