tarta-taten

Τάρτα τατέν

17 Νοεμβρίου 201108:58

tarta-tatenΑπό τις παραδοσιακές συνταγές της Γαλλικής κουζίνας, η γνωστή τάρτα μήλου, αναποδογυρισμένη. Είναι πολύ εύκολη, γίνεται με ζύμη τάρτας, ζάχαρη, μήλα



Υλικά για τη ζύμη:

Αλεύρι: 200 γρ.
Ζάχαρη: 1 κουταλιά
Αλάτι: 1 πρέζα
Κρύο βούτυρο: 100 γρ.
Υλικά για τη γέμιση:
Λιωμένοβούτυρο: 2 κουταλιές
Μαύρη ζάχαρη: 4 κουταλιές
Καθαρισμένα και κομμένα στα 4 μήλα: 6 μεγάλα
Ζάχαρη κρυσταλλική: 100 γρ.

Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνετε το βούτυρο κομμένο κύβους και ζυμώνετε τη ζύμη. Τυλίγετε και βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.
2. Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα με το βούτυρο και ρίχνετε από πάνω την μαύρη ζάχαρη. Από πάνω αραδιάζετε τα μήλα, σφιχτά τοποθετειμένα μεταξύ τους. Πασπαλίζετε με την άσπρη ζάχαρη.
3. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε σε στρογγυλό φύλλο στο μέγεθος της τάρτας και ελάχιστα μεγαλύτερο. Τοποθετείτε το φύλλο πάνω από τα μήλα και σπρώχνετε τις άκρες ανάμεσα στα μήλα και το τοίχωμα της ταρτιέρας.
4. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στην πιο χαμηλή θέση του φούρνου για 40 περίπου λεπτά. Βγάζετε και αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία της. Την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.

http://www.radicio.com


Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr