filarmoniki_parelasi_1

Οριστικά χωρίς Φιλαρμονική του Δήμου η παρέλαση της 4ης Οκτωβρίου.

30 Σεπτεμβρίου 201120:46

filarmoniki_parelasi_1Όπως είχαν προαναγγείλει πριν από αρκετούς μήνες οι μουσικοί  της Φιλαρμονικής του Δήμου, δεν θα εμφανιστούν στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Ξάνθης, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που έχουν.

Eίναι η πρώτη φορά μετά τις αρχές της δεκαετίας του ’90 που και την επανασύνδεση της Φιλαρμονικής, που θα συμβεί κάτι τέτοιο. Οι μουσικοί συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν την Παρασκευή τις εξελίξεις και έκριναν ότι δεν συντρέχει λόγος να αλλαξουν την απόφαση που έχουν λάβει. Όπως αναφέρουν, η κατάσταση αυτή έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια και δεν τους επιτρέπει να έχουν αξιοπρεπή παρουσία στην παρέλαση.

Βασικότερο ζήτημα που έχουν αναφέρει, μέχρι στιγμής, είναι αυτό της επισκευής και αγοράς νέων οργάνων που είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Κατά τα άλλα τα ζητήματα με τις οφειλές του Δήμου για τις ημεραργίες τους δεν τους απασχολεί τόσο, όσο η γενικότερη στάση απέναντί τους. Οι εκτελεστές της Φιλαρμονικής κατέληξαν σε κείμενο το οποίο, στκοπεύουν να μοιράσουν σε όλα τα Μ.Μ.Ε, προς ενημέρωση. Αναλυτικά αναφέρουν

«Αξιότιμοι Κύριοι

Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να ενημερώσουμε και να ζητήσουμε συγνώμη από τους κατοίκους της Ξάνθης αλλά και από τον αρχιμουσικό μας κ. Ηλιάδη ,για την αδυναμία μας να εμφανιστούμε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Ξάνθης στις 4-10-2011.

Οι λόγοι που πήραμε αυτήν την απόφαση είναι οι εξής:

  1. Όργανα. Είχαμε προειδοποιήσει εδώ και δύο χρόνια την δημοτική αρχή ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την κατάσταση των οργάνων της Φιλαρμονικής, με αποτέλεσμα στις εμφανίσεις να χρησιμοποιούμε δανεικά όργανα. Δυστυχώς πλέον δεν μας δανείζουν και έτσι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις εμφανίσεις.
  2. Οικονομικό: Δεν έχουμε εισπράξει τις αποδοχές μας, 2 εξάμηνα του 2010 και μέχρι τώρα, ενώ μας είχε δοθεί διαβεβαίωση ότι αυτό θα γινόταν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  3. Απαξίωση: Η γενικότερη στάση απέναντι μας είναι μία στάση απαξιωτική τόσο για εμάς όσο και για το έργο μας.

             Τα τελευταία χρόνια η Φιλαρμονική της Ξάνθης υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Ηλιάδη, παρουσίασε σπουδαίο έργο               για τα δεδομένα της πόλης και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να λάβει τα εύσημα για τις προσπάθειες της. Οι μουσικοί που πλαισιώνουμε το σύνολο είμαστε οικογενειάρχες εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές που πραγματικά κοπιάζουμε για να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό. Αυτό απαιτεί ώρες προβών και προσπαθειών από εμάς. Ξέρουμε ότι τον σεβασμό δεν τον απαιτείς αλλά τον διεκδικείς και ο κόσμος της Ξάνθης μας τον χάρισε απλόχερα.

Ο λόγος της ανακοίνωσης μας είναι ότι θα θέλαμε να ενημερώσουμε αλλά και να ευχαριστήσουμε τους πολίτες της Ξάνθης, για το χειροκρότημα που μας χαρίζουν σε κάθε εμφάνιση μας» καταλήγει η ανακοίνωσή τους. 

FILARMONIKI_PLAINO

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr