tzortzis_dimos_elena_hotel

Αυξήθηκε η κίνηση στα ξενοδοχεία σε σχέση με τις περυσινές Γιορτές

10 Σεπτεμβρίου 201109:16

tzortzis_dimos_elena_hotelΑυξημένη κίνηση σε σχέση με την περυσινή χρονιά παρουσίασαν τα ξενοδοχεία της Ξάνθης, στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης.

Το παράδοξα αυτό γεγονός, καταρχάς, ικανοποίησε τους ξενοδόχους σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία ενώ, παράλληλα, ερμηνεύεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Παρότι η κίνηση –και κυρίως ο τζίρος- των καταστημάτων εστίασης και παρεμφερών επαγγελμάτων είναι σαφώς μικρότερος από πέρυσι οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Ξάνθης παρουσίασαν αύξηση.

Όπως σημειώνει ο Διευθυντής του ξενοδοχείου ΕLΕΝΑ Δήμος Τζώρτζης, η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη για τις φετινές Γιορτές Παλιάς Ξάνθης  και αυτό μπορεί να αποδοθεί στη διαφήμιση του θεσμού ή στο γεγονός ότι κάποιοι επέλεξαν μια προσιτή λύση διακοπών στην Ξάνθη αντί για κάποιο ακριβό καλοκαιρινό προορισμό. Σημασία έχει το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές κρατήσεις και ότι η κάθε μονάδα έχει τους πελάτες που επιδιώκει να έχει με βάση την τακτική και τις παροχές της, επισημαίνει ο Διευθυντής του ΈLENA.

Μέση πληρότητα  περίπου στο 80%

Υπολογίζεται ότι τα Σαββατοκύριακα η πληρότητα άγγιξε το 100% και στο σύνολο των ημερών φτάνει περίπου το 80% στο ξενοδοχείο ELENA, αναφέρει ο διευθυντής του, όμως η εικόνα αυτή συναντάται σε όλα τα ξενοδοχεία αυτού του επιπέδου.  Πάντως, σημειώνει ότι στη διάρκεια των Γιορτών υπήρξε και  η καθυστερημένη άφιξη των νέων φοιτητών της Πολυτεχνικής που έμειναν στην Ξάνθη, όμως, ακόμη και αν δεν συνυπολογιστούν αυτές οι διανυκτερεύσεις και πάλι η εικόνα είναι ιδιαίτερα θετική για τους ξενοδόχους

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Δήμος Τζώρτζης, η ζήτηση που υπήρξε δεν έχει καλυφθεί από τα ξενοδοχεία της πόλης υπάρχουν κρατήσεις καιί στα περιφερειακά ξενοδοχεία αν και παρατηρήθηκε ξενοδοχεία έξω από την πόλη να παρουσιάζουν χρεώσεις μεγαλύτερες από καλά ξενοδοχεία της Ξάνθης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr