invitation-2011-email-Xanthi

Ταινία για την εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων

6 Μαΐου 201111:03

invitation-2011-email-XanthiΤρίτη 10 Μαΐου στο Ξενοδοχείο GRECOTEL EGNATIA, ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, Πάρκο Εγνατίας, στις 19.00 στην Αλεξανδρούπολη

Τετάρτη 11 Μαΐου στο ODEON KOSMOPOLIS- ΑΙΘΟΥΣΑ 5, Εθνικής Αντιστάσεως & Γ. Παπανδρέου, στις 18.30 στην Κομοτηνή

Πέμπτη 12 Μαΐου στο ODEON KOSMOS- ΑΙΘΟΥΣΑ 4, Δαγκλή, Καραολή&Ελπίδος, στις 18.30 στην Ξάνθη

θα γίνει η προβολή της ταινίας:

«Πρόσθεση όχι αφαίρεση, πολλαπλασιασμός όχι διαίρεση:

μια άλλη εκπαίδευση για τα παιδιά της μειονότητας στη Θράκη».

 

Η ταινία, διάρκειας 75’, σε σκηνοθεσία Θάνου Αναστόπουλου, συνοψίζει κινηματογραφικά τα αποτελέσματα της όλης παρέμβασης του έργου ως προς τις αλλαγές που επέφερε κατά τη 10ετή πορεία του στη θρακική κοινωνία με βασικό στόχο την ελληνομάθεια και την αρμονική ένταξη των παιδιών της μειονότητας στην κοινωνία.

Το πρόγραμμα συνέβαλε αποφασιστικά στην ελληνομάθεια και την αύξηση των μαθητών στη δευτεροβάθμια και την ανώτερη. Ένα μικρό παράδειγμα είναι τα ποσοστά συμμετοχής στο σχολείο: από το 2000 τετραπλασιάστηκε ο αριθμός των μαθητών της μειονότητας στο γυμνάσιο και εξαπλασιάστηκε στο λύκειο.

Η ταινία παρουσιάζει την επιτυχία που είχε η αξιοποίηση της τεχνολογίας, με τη χρήση υπολογιστών και τα ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά υλικά, την αποτελεσματικότητα των παιδαγωγικών μεθόδων που κινητοποιούν την περιέργεια των παιδιών για τη γνώση, τα μικρά θαύματα που πετυχαίνει η συμμετοχή των παιδιών στην ερευνητική διαδικασία, τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της αρχής ότι ο σεβασμός στις ταυτότητες των μαθητών είναι το θεμελιακό κίνητρο για τη μάθηση και την κοινωνικοποίηση ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, στα δυσπρόσιτα, απομονωμένα και παραδοσιακά χωριά.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr