VENIZELOU_KOLONAKIA_2

Δρόμος αφιλόξενος για πεζούς η Βενιζέλου

16 Απριλίου 201117:07

VENIZELOU_KOLONAKIA_2Τον έντονο προβληματισμό τους εκφράζουν οι κάτοικοι της Οδού Βενιζέλου για τη δυσκολία που έχουν στις μετακινήσεις τους με τα πόδια.

Ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση της ενοποίησης, η οποία διοχέυτευσε αναγκαστικά, μεγάλο όγκο της κίνησης των οχημάτων στο συγκεκριμένο δρόμο, η κατάσταση είναι προβληματική.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του δρόμου στο XanthiPress.gr τα πεζοδρόμια της οδού Βενιζέλου είναι  ιδιαίτερα στενά, εως ανύπαρκτα σε ορισμένα σημεία. Όμως ακόμη και σε αυτά τα στενά πεζοδρόμια, υπάρχουν ογκώδη κολωνάκια που καταλαμβάνουνε σχεδόν το μισό εμβαδό. Παράλληλα οι κολώνες φωτισμού που έχουν μεγάλη βάση στο κέντρο του πεζοδρομίου, καθιστούν ουσιαστικά αδύνατη τη μετακίνηση πάνω από το πεζοδρόμιο και μόλις κάποιος συναντά κολώνα είναι αναγκασμένος να κατεβεί στο οδόστρωμα.

Το πρόβλημα είναι αρκετά έντονο καθώς οι κατόικοι και ιδιαίτερα οι ανάπηροι και οι μητέρες με καροτσάκια αναγκάζονται να κινούνται μέσα στο δρόμο, ο οποίος πλέον έχει πολύ μεγαλύτερη κίνηση σε σχέση με το παρελθόν.

Μικρά κολωνάκια, τα φώτα στους τοίχους.

Οι κάτοικοι προτείνουν να αντικατασταθούν τα μεγάλα άσπρα μαρμάρινα κολωνάκια με μικρότερα σιδερένια, ώστε να απελευθερωθεί ο ζωτικός χώρος του πεζοδρομίο και θεωρούν αναγκαίο οι τα φωτιστικά σώματα να φύγουν από τις μεγάλες κολώνες και να αναρτηθούν στους τοίχους των σπιτιών.

Το βίντεο και οι φωτογραφίες από την οδό Βενιζέλου μαρτυρούν το πρόβλημα που έχουν κάτοικοι του δρόμου.

VENIZELOU_KOLONAKIVENIZELOU_1

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr