poutiga-mochasbig

Πουτίνγκα μόκας

16 Απριλίου 201122:00

poutiga-mochasbigΈνα κρύο επιδόρπιο με άρωματα από ρούμι, καφέ και σοκολάτα από την Αγγλία , ιδανικό για να κλείσει ένα λουκούλειο γεύμα!

Συστατικά συνταγής

  • 2 κρόκοι αυγών
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.τ.γ. στιγμιαίος καφές
  • 2 κ.τ.σ. ρούμι
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 50 γρ. κουβερτούρα
  • Σαντιγύ για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες συνταγής

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσουν πάρα πολύ. Διαλύουμε τον καφέ στο ρούμι και τον ρίχνουμε στα αυγά χτυπώντας και πάλι. Σε δυο διαφορετικά μπολ χτυπάμε το ασπράδι σε πολύ σφιχτή μαρέγκα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ενώνουμε προσεκτικά με το μίγμα των κρόκων ώστε να μην κόψει! Ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες. Έπειτα σπάμε την σοκολάτα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Βυθίζουμε την φόρμα σε ζεστό νερό και ύστερα την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε γύρω γύρω με την σοκολάτα και με λίγη σαντιγύ!

Διάρκεια: προετοιμασία 20 λεπτά & 6 ώρες για την ψύξη

http://www.lovecooking.gr/

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr